Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Διορία 2 εβδομάδων στις τράπεζες

Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί η αρχική συμφωνία των τραπεζών και του ομίλου Γ. Μαρούλη για την είσοδο της Ιόνιος Α.Ε. με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ.

ΑΕΓΕΚ: Διορία 2 εβδομάδων στις τράπεζες
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί εκτός απροόπτου η αρχική συμφωνία μεταξύ της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, από τη μια, και του ομίλου Γ. Μαρούλη, από την άλλη, για την είσοδο της Ιόνιος Α.Ε. με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε, όπως έγραψε νωρίτερα το euro2day.gr, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή. Η αρχική συμφωνία τελεί υπό την έγκριση και των υπόλοιπων πιστωτριών τραπεζών που έχουν λάβει διορία 2 εβδομάδων για να δώσουν την απάντησή τους.

Όπως αποκαλύψαμε η πλευρά Μαρούλη, έκανε πίσω ως προς την απαίτησή της για διαγραφή μεγάλου μέρους του δανεισμού, αποδεχόμενη τη μετοχοποίηση μέρους των υφιστάμενων δανείων.

Από την άλλη πλευρά, οι τράπεζες αποδέχτηκαν τα νέα κεφάλαια που θα εισρεύσουν μέσω αύξησης κεφαλαίου στην ΑΕΓΕΚ και στην ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική θα ανέλθουν στα 20 εκατ. ευρώ και όχι στα 25 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική προσφορά.

Νωρίτερα, το euro2day.gr μετέδωσε τα εξής:

Πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για είσοδο της Ιόνιος Α.Ε. με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΓΕΚ βρίσκονται με βάση πληροφορίες οι τράπεζες που ελέγχουν την κατασκευαστική εταιρία και ο βασικός μέτοχος της Ιόνιος κ. Ι. Μαρούλης.

Με αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές έχει βρεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η χρυσή τομή, με αποτέλεσμα από χθες το βράδυ τα δύο μέρη να βρίσκονται ένα βήμα πριν από την υπογραφή της συμφωνίας.

Σημειώνεται ότι, όπως έχει αποκαλύψει το euro2day.gr, η τεχνική εταιρία Ιόνιος Α.Ε. έχει καταθέσει πρόταση για την είσοδό της με τη μορφή στρατηγικού επενδυτή στον όμιλο ΑΕΓΕΚ, μέσω αύξησης κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ και κάλυψής της με ιδιωτική τοποθέτηση από την Ιόνιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές βρήκαν μέση οδό σε σχέση με τη ρύθμιση του δανεισμού της ΑΕΓΕΚ (της τάξης των 113 εκατ. ευρώ) που συμπεριλαμβάνει και διαγραφή δανείων και πιθανώς και μετοχοποίηση μέρους των.

Η αρχική πρόταση της Ιόνιος Α.Ε. έθετε ως προϋπόθεση μεγάλες διαγραφές δανείων από πλευράς τραπεζών, προκειμένου να αναπνεύσει χρηματοοικονομικά η ΑΕΓΕΚ και να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v