Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Επιβεβαιώνει για κατ΄ αρχήν συμφωνία

Η ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί ότι επήλθε κατ' αρχήν συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και τον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Μαρούλη για την απόκτηση ποσοστού μέχρι του 1/3 των μετοχών της ΑΕΓΕΚ και 80% της θυγατρικής ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ.

ΑΕΓΕΚ: Επιβεβαιώνει για κατ΄ αρχήν συμφωνία
Η ΑΕΓΕΚ γνωστοποιεί ότι επήλθε κατ' αρχήν συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες και τον επιχειρηματία κ. Ιωάννη Μαρούλη για την απόκτηση από την εταιρία ΠΡΟΜΑΧΟΣ Α.Ε., συμφερόντων του τελευταίου, ποσοστού μέχρι του 1/3 των μετοχών της ΑΕΓΕΚ και 80% των μετοχών της θυγατρικής ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ, επιβεβαιώνοντας προηγούμενα δημοσιεύματα του euro2day.

Τα βασικά σημεία της ανωτέρω συμφωνίας αφορούν τα ακόλουθα :

* Σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΑΕΓΕΚ με θέματα ημερήσιας διάταξης (i) έγκριση επενδυτικού σχεδίου, και (ii) αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά ευρώ 75.268.962,00 με έκδοση 150.537.924 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,50 ευρώ εκάστη και τιμής διάθεσης ομοίως 0,50 ευρώ εκάστη, με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων υπέρ πιστωτριών τραπεζών, οι οποίες θα αναλάβουν την πλήρη κάλυψη του εν λόγω ποσού. Τα έσοδα που θα αντληθούν από την προαναφερθείσα αύξηση θα διατεθούν για την αποπληρωμή τραπεζικών υποχρεώσεων της ΑΕΓΕΚ. 

*  Πραγματοποίηση διαδοχικών αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. από τις οποίες θα αντληθούν συνολικά κεφάλαια της τάξεως των ευρώ 96 εκατ., με καταβολή μετρητών και πλήρη κάλυψη του εν λόγω ποσού από την ΑΕΓΕΚ. Τα έσοδα που θα αντληθούν από τις προαναφερθείσες αυξήσεις θα διατεθούν για την αποπληρωμή τραπεζικών υποχρεώσεων και κεφάλαιο κινήσεως της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. 

*  Μεταβίβαση από την ΑΕΓΕΚ στην εταιρία ΠΡΟΜΑΧΟΣ Α.Ε. πακέτου μετοχών της εταιρίας ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., ιδιοκτησίας της, έναντι τιμήματος ευρώ 20.000.000,0, ώστε, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι εταιρίες ΑΕΓΕΚ και ΠΡΟΜΑΧΟΣ Α.Ε. να καταστούν οι μοναδικοί μέτοχοι της εν λόγω εταιρίας με ποσοστά 20% και 80% αντίστοιχα. 

*  Μεταβίβαση ορισμένων ακινήτων, ιδιοκτησίας της ΑΕΓΕΚ και της ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε., με διάθεση του τιμήματος προς ισόποση εξόφληση τραπεζικών υποχρεώσεων, καθώς και άρση των υφισταμένων εμπραγμάτων βαρών υπέρ πιστωτριών τραπεζών επί των υπολοίπων ακινήτων των εταιριών.

Μετά την υλοποίηση των ανωτέρω θα επέλθει αύξηση των ιδίων κεφαλαίων και της καθαρής θέσης της εταιρίας και του ομίλου, θα επιτευχθεί σημαντικότατη απομείωση των υφισταμένων τραπεζικών υποχρεώσεων του ομίλου, θα ισχυροποιηθεί η χρηματοοικονομική θέση της θυγατρικής εταιρίας και γενικότερα θα επέλθει βελτίωση των οικονομικών στοιχείων της εταιρίας και του ομίλου.

Για την εφαρμογή του ανωτέρω επενδυτικού σχεδίου θα απαιτηθεί η συναίνεση πιστοδοτριών τραπεζών, έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων, των αρμοδίων διοικητικών και χρηματιστηριακών αρχών, της Επιτροπής Ανταγωνισμού συμπεριλαμβανομένης, καθώς και η πλήρωση λοιπών όρων συνήθων σε παρόμοιες συναλλαγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v