Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βιοτέρ: Εμφαση στην ανάπτυξη ακινήτων

Έμφαση στην ανάπτυξη ακινήτων και στα έργα ΣΔΙΤ δίνει η διοίκηση της Βιοτέρ, όπως τονίστηκε στη Γ.Σ. της εταιρίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Δεν διανέμει μέρισμα για τη χρήση 2007.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Βιοτέρ: Εμφαση στην ανάπτυξη ακινήτων
Έμφαση στην ανάπτυξη ακινήτων και στα έργα ΣΔΙΤ δίνει η διοίκηση της Βιοτέρ, όπως τονίστηκε στη Γ.Σ. της εταιρίας που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο.

Έως το τέλος Νοεμβρίου ολοκληρώνεται το συγκρότημα κτηρίων του Αγίου Στεφάνου, συνολικής έκτασης 18.000 τετραγωνικών και η εταιρία θα προχωρήσει στην πώλησή του αφού προηγουμένως έχει νοικιάσει και τα πέντε κτήρια.

Η Βιοτέρ βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε συζητήσεις για τη δόμηση και στη συνέχεια την πώληση του οικοπέδου που κατέχει επί της Λ. Συγγρού στο ύψος του Hydra Marriot.

Η Βιοτέρ είναι κάτοχος 48 ακινήτων τα οποία έχουν αποτιμηθεί σε 78,6 εκατ. ευρώ, ενώ η εμπορική τους αξία υπολογίζεται ότι είναι μεγαλύτερη από 100 εκατ. ευρώ.

Τα αναμενόμενα έσοδα από την πώληση υπολογίζονται από 23-28 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα έργα ΣΔΙΤ, τις επόμενες μέρες αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης για την εκμετάλλευση της Μαρίνας του ΣΕΦ, ενώ η εταιρία έχει καταθέσει προσφορές για τα έργα πυροσβεστικών σταθμών, καθώς και για το συνεδριακό κέντρο ΤΑΙΚ ΒΟΝΤΟ.

Η Βιοτέρ έχει σήμερα ανεκτέλεστο υπόλοιπο 270 εκατ. ευρώ και όπως τονίστηκε στη Γ.Σ. τα ιδιαίτερα αυξημένα κόστη που έχουν πλέον τα δημόσια έργα, λόγω της ανατίμησης του πετρελαίου και των υλικών, δεν καλύπτονται από τις αυξήσεις που δίνει το ελληνικό δημόσιο και πλέον αν δεν υπάρξει αλλαγή όσον αφορά τα τιμολόγια, η εταιρία θα περιορίσει την έκθεσή της στον κίνδυνο, όπως αναφέρθηκε, από τα δημόσια έργα.

Ο επικεφαλής της εταιρίας κ. Γ. Μαυροσκότης εξήγησε ότι το 2008 θα είναι μια καλή χρονιά για τη Βιοτέρ, η οποία αυτήν την εποχή αναμένει εισπράξεις 30-38 εκατ. ευρώ από έργα που έχει ήδη εκτελέσει.

Ο κ. Μαυροσκότης σχολιάζοντας τη χαμηλή τιμή της μετοχής τόνισε ότι αυτή δεν αποτυπώνει την πραγματική αξία της εταιρίας και σημείωσε ότι αν ο ίδιος που σήμερα κατέχει το 33% δεν ήταν υποχρεωμένος στην υποβολή πρότασης, αν αυξήσει περαιτέρω το ποσοστό του, θα προχωρούσε σε μαζικές αγορές.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, εξέτασε την περίπτωση υποβολής δημόσιας προσφοράς, ωστόσο, αυτό δεν κρίθηκε συμφέρον.

Ερωτηθείς σχετικά με το τι προσδοκά η Βιοτέρ από τη συμμετοχή της στο ΜΚ της Προοδευτικής, σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία άλλη προσδοκία, εκτός από την άνοδο της τιμής της μετοχής της Προοδευτικής.

Ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι υπήρξε ασυνεννοησία με τη διοίκηση της Προοδευτικής όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιριών, όπως είπε σήμερα το ποσοστό της Βιοτέρ έχει περιοριστεί στο 1,5%, ωστόσο δεν αποκάλυψε τι ποσοστό κατέχει ο ίδιος.

Τέλος, ο κ. Μαυροσκότης ανέφερε ότι από αύριο θα ξεκινήσουν επαφές της Βιοτέρ με Ρώσους επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται για έργα στο εσωτερικό της Ελλάδας, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ όπως ανέφερε η θυγατρική που έχει ιδρύσει η Βιοτέρ στην Κύπρο θα διεκδικήσει δύο μεγάλα λιμενικά έργα σε Συρία και Λιβύη.

Να σημειωθεί, ότι η εταιρία αδυνατεί να διανείμει μέρισμα για τη χρήση του 2007, διότι έχει ζημίες προηγουμένων χρήσεων για συμψηφισμό οπότε σύμφωνα με το άρθρο 45/2190/20 δεν είναι δυνατόν να διανεμηθεί μέρισμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v