Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώθηκε το deal στις ΗΠΑ

Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της κατά 50% θυγατρικής του Ομίλου Πλαστικά Θράκης LUMITE Inc. και της αμερικάνικης εταιρείας PROPEX Inc., ανακοίνωσε η διοίκηση της Πλαστικά Θράκης.

Πλαστικά Θράκης: Ολοκληρώθηκε το deal στις ΗΠΑ
Την ολοκλήρωση της συμφωνίας μεταξύ της κατά 50% θυγατρικής του Ομίλου Πλαστικά Θράκης LUMITE Inc., με έδρα τη Georgia των Η.Π.Α., και της αμερικάνικης εταιρείας PROPEX Inc., η οποία αφορά στην εξαγορά από την πρώτη σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της PROPEX έναντι τιμήματος 3,1 εκ. δολαρίων, ανακοίνωσε η διοίκηση της Πλαστικά Θράκης.
 
Ειδικότερα τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία αφορούν στις εγκαταστάσεις παραγωγής συνθετικών υφασμάτων για εξειδικευμένες χρήσεις (φίλτρα, γεωυφάσματα υψηλής διαπερατότητας, δίχτυα προστασίας κ.α.) στην περιοχή Yonah στην πολιτεία της Georgia των Η.Π.Α.

Δεδομένου ότι η PROPEX Inc έχει υπαχθεί στις προστατευτικές διατάξεις του Κεφαλαίου 11 του Πτωχευτικού Κώδικα η συμφωνία τελούσε υπό την έγκριση του πτωχευτικού δικαστηρίου της πολιτείας του Tennessee, η οποία χορηγήθηκε, αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Με την εν λόγω εξαγορά η θυγατρική του ομίλου LUMITE Inc αποκτά παραγωγική δραστηριότητα εκτός από εμπορική και ταυτόχρονα διευρύνει τη γκάμα των προϊόντων της στο βασικό αντικείμενό της που είναι ο κλάδος των υφασμάτων για αγροτικές και ανθοκομικές χρήσεις.. Το νέο εργοστάσιο της Yonah εκτιμάται ότι θα προσθέσει στον ετήσιο Κύκλο Εργασιών της εταιρείας 18 εκ. δολάρια περίπου.

Με την εξαγορά του νέου εργοστασίου ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης αποκτά παραγωγική βάση στις Ηνωμένες πολιτείες και στον κλάδο των Υφαντών Υφασμάτων (Woven), ενώ μέχρι σήμερα διέθετε στις Η.Π.Α. παραγωγικές εγκαταστάσεις μόνο για Μη Υφαντά Υφάσματα (Non Woven) και επίσης διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των προϊόντων του στους τομείς των γεωυφασμάτων και των φίλτρων

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v