Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Κάμψη μεγεθών στο εξάμηνο

Κατά 11,6% υποχώρησαν τα ενοποιημένα έσοδα της Τηλέτυπος στο πρώτο εξάμηνο του 2003, καθώς ανήλθαν στα 62,71 εκατ. ευρώ σε σχέση με 70,95 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου υποχώρησαν κατά 33,3%, διαμορφούμενα στα 7,35 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογη εικόνα παρουσιάζει και η μητρική.

Τηλέτυπος: Κάμψη μεγεθών στο εξάμηνο
Πτωτικά κινήθηκε το πρώτο εξάμηνο του 2003 για την Τηλέτυπος, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο μητρικής.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσιευμένη λογιστική κατάσταση του πρώτου εξαμήνου της τρέχουσας χρήσης τα έσοδα από πωλήσεις του ομίλου παρουσιάζουν κάμψη 11,6% καθώς ανήλθαν στα 62,71 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 70,95 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2002.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων της Τηλέτυπος υποχώρησαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 33,3% και διαμορφώθηκαν στα 7,35 εκατ. ευρώ συγκριτικά με 11,02 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου πέρυσι.

Ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η μητρική οι πωλήσεις της οποίας μειώθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2003 κατά 13,4%, καθώς έφτασαν στα 61,42 εκατ. ευρώ έναντι 70,95 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη της εταιρίας συρρικνώθηκαν κατά 43,4%, διαμορφούμενα στα 6,23 εκατ. ευρώ, σε σχέση με 11,02 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου της παρελθούσας χρήσης.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εξαμήνου της Τηλέτυπος, η Marfin Hellenic αναφέρει στο πρωινό της report πως τα αποτελέσματα κινήθηκαν βάσει των εκτιμήσεών της, ενώ προσθέτει πως το εξεταζόμενο διάστημα δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμο με το αντίστοιχο περυσινό, καθώς η θυγατρική Τηλέτυπος Κύπρου ενοποιείται για πρώτη φορά.

Η Marfin καταλήγει πως διατηρεί τη σύσταση ”underweight” και την τιμή–στόχο των 5,3 ευρώ ανά μετοχή για την Τηλέτυπος.

Η Π&Κ από την πλευρά της, χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Τηλέτυπος ”οριακά χαμηλότερα των προβλέψεών της”, ενώ παρατηρεί ότι αυτά ακολούθησαν την αδυναμία που εμφάνισαν τα μικτά διαφημιστικά έσοδα του α΄ εξαμήνου.

Επιπλέον, η ίδια χρηματιστηριακή εκφράζει την άποψη ότι ”έντονος προβληματισμός προέρχεται από την αύξηση των δαπανών για αγορά προγράμματος”. Τέλος, η Π&Κ διατηρεί την άποψή της περί μιας ”δύσκολης (η/και δαπανηρής) ανάκαμψης κατά το β΄ εξάμηνο”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v