Εργο για ΠΓΔΜ από την European Profiles (Q&R)

Την εκπόνηση έργου, που αφορά την αναμόρφωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας στην ΠΓΔΜ, ανέλαβε η European Profiles, μέλος του Ομίλου Q&R. Το έργο χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου η Ε.Ε. και είναι προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ.

Εργο για ΠΓΔΜ από την European Profiles (Q&R)
Η European Profiles Α.Ε., εταιρία του Ομίλου Q&R, ανέλαβε έπειτα από κλειστό διαγωνισμό την εκπόνηση του έργου PHARE ”Ενδυνάμωση των θεσμών και ανάπτυξη του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας στην Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”, που χρηματοδοτείται από τη γενική διεύθυνση Ι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εντάσσεται στο πλαίσιο του τομέα ”Κοινωνική Ανάπτυξη και Απασχόληση”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη νέων μορφών προνοιακής φροντίδας στην ΠΓΔΜ. Ειδικότερα, η ανάπτυξη της ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών προνοιακής μορφής και εν παραλλήλω του μη-κυβερνητικού, μη-κερδοσκοπικού τομέα στον χώρο της παροχής, η απο-ιδρυματοποίηση των χρηστών των υπηρεσιών πρόνοιας και η αποκέντρωση της παροχής υπηρεσιών, οι οποίες οφείλουν να σχετίζονται με το πρόγραμμα της διοικητικής αναμόρφωσης της χώρας.

Σε επίπεδο διοίκησης το έργο αφορά στην συγκρότηση πλέον αποτελεσματικών μεθόδων κεντρικού σχεδιασμού σε συνδυασμό με την προσπάθεια αποκέντρωσης των υπηρεσιών, ενώ σε επίπεδο εφαρμογής, στην αποτελεσματικότερη λειτουργία 30 Κέντρων διαχείρισης τής παροχής υπηρεσιών και 12 Υπηρεσιών παροχής υπηρεσιών πρόνοιας.

Σύμφωνα με ανκοίνωση της εταιρίας, οι παραπάνω στόχοι θα επιτευχθούν μέσω προτάσεων για την ανάπτυξη νέων πολιτικών, την ενδυνάμωση των φορέων μέσω προτάσεων για την αναδιάρθρωση τού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Προστασίας, την ενδυνάμωση της διοικητικής ικανότητας των φορέων, ενώ παράλληλα θα σχεδιαστεί η διοικητική ενδυνάμωση των 30 Κέντρων και των 12 Υπηρεσιών πρόνοιας, θα γίνει εκπαίδευση των εργαζομένων σε αυτά, θα εφαρμοστούν πιλοτικά προγράμματα και τέλος, θα γίνουν προμήθειες εξοπλισμού για τους φορείς.

Στο έργο που θα απασχολήσει περί τους 50 εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό συμμετέχουν επίσης η πρόσφατα εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία Ευρωσύμβουλοι, το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών και η αγγλική Labour Market Development and Training International.

Το έργο θα διαρκέσει 24 μήνες και είναι προϋπολογισμού 1.760.000 ευρώ. Χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η European Profiles, σύμφωνα με ανακοίνωση, αποτελεί τη βασική επιχειρηματική μονάδα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών τού ομίλου Q&R με μεγάλο αριθμό έργων τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Η εταιρία έχει να επιδείξει μία ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία στην υλοποίηση έργων τεχνικής βοήθειας στην Ανατολική Ευρώπη και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v