Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ακρίτας: Αύξηση πωλήσεων και ζημίες στο εξάμηνο

Κατά 14,3% αυξήθηκαν οι πωλήσεις της Ακρίτας στο εξάμηνο και έφτασαν στα 12,35 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων η εταιρία παρουσίασε ζημίες ύψους 3,62 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, η εταιρία σχεδιάζει να υλοποιήσει επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 10 εκατ. ευρώ.

Ακρίτας: Αύξηση πωλήσεων και ζημίες στο εξάμηνο
Αύξηση των πωλήσεων και ζημίες ανακοίνωσε η Ακρίτας για το πρώτο εξάμηνο του 2003.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, οι πωλήσεις στο εξάμηνο ανήλθαν στα 12,35 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας άνοδο 14,3%.

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση ο κλάδος της βιομηχανίας μοριοσανίδας στην Ευρώπη συνεχίζει να βρίσκεται σε στασιμότητα, λόγω χαμηλής ζήτησης και υψηλής προσφοράς, φαινόμενα που δείχνουν όμως να μειώνονται σε ένταση.

Εξάλλου, σημειώνεται πως η προσδοκώμενη ανάκαμψη αναμένεται να εξισορροπήσει την αγορά και να βελτιώσει τα οικονομικά του κλάδου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Ακρίτας αύξησε με ταχύ ρυθμό το μερίδιό της στην αγορά επιτυγχάνοντας πωλήσεις υψηλότερες κατά 51% κατ’ όγκο σε προϊόντα μοριοσανίδας στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Την ίδια περίοδο το μικτό περιθώριο κέρδους προ αποσβέσεων βελτιώθηκε σε 16,7% από 14%, ενώ τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 25% και ανήλθαν στις 890 χιλιάδες ευρώ σε σχέση με 710 χιλιάδες ευρώ πέρυσι.

Οι αποσβέσεις έφτασαν στα 4,22 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων εμφανίστηκαν ζημίες ύψους 3,62 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η χρηματοοικονομική κατάσταση εξακολουθεί να διατηρείται ισχυρή με δείκτη ιδίων προς ξένα κεφάλαια 2,4.

Τέλος, σημειώνεται πως η Ακρίτας σχεδιάζει την υλοποίηση επενδυτικού προγράμματος ύψους 10 εκατ. ευρώ, στους τομείς της ανακύκλωσης των εναλλακτικών πρώτων υλών και της αύξησης της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v