Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Πτώση κερδών στο εξάμηνο του 2008

Tα προ φόρων και μετά φόρων αποτελέσματα του Ομίλου Yalco στο εξάμηνο 2008 κυμάνθηκαν στο ύψος των 1,38 εκατ. ευρώ και 0,951 εκατ. ευρώ αντίστοιχα έναντι 2,55 εκατ. ευρώ και 2,077 εκατ. ευρώ του 1ου εξαμήνου του 2007.

Yalco: Πτώση κερδών στο εξάμηνο του 2008
Οι πωλήσεις του ΟμίλουYalco ανήλθαν στο εξάμηνο του 2008 στο ύψος των 35,44 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 5,9% έναντι των αντίστοιχων πωλήσεων του 1ου εξαμήνου του 2007, οι οποίες είχαν ανέλθει στο ποσό των 33,47 εκατ. ευρώ.

Tα προ φόρων και μετά φόρων αποτελέσματα του Ομίλου Yalco στο εξάμηνο 2008 κυμάνθηκαν στο ύψος των 1,38 εκατ. ευρώ και 0,951 εκατ. ευρώ αντίστοιχα έναντι 2,55 εκατ. ευρώ και 2,077 εκατ. ευρώ του 1ου εξαμήνου του 2007.

Αναλυτικότερα, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις όλων των εταιρειών του Ομίλου που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό, επηρεάσθηκαν αρνητικά από τη δυσλειτουργία των λιμανιών της χώρας.

Ειδικότερα οι πωλήσεις της μητρικής κατέγραψαν αύξηση κατά 3,76% επηρεασμένες και από την υστέρηση των προωθητικών ενεργειών προς ειδικούς πελάτες, οι οποίες αναμένεται να ανακάμψουν κατά το δεύτερο εξάμηνο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ικανοποιητική κατά 32,33% αύξηση παρουσίασαν οι πωλήσεις της OMNISHOP, ενώ κάμψη κατά 19,34% παρουσίασαν οι πωλήσεις των κλιματιστικών της EXCEL έναντι βέβαια μιας ιδιαίτερης καλοκαιρινής περιόδου του 2007 εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών.

Αντίθετα οι πωλήσεις των θυγατρικών που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, παρουσίασαν σημαντική ανάκαμψη και της μεν YALCO ROMANIA αυξήθηκαν κατά 153% της δε YALCO HUNGARY κατά 85,62%.

Για όλες τις εταιρείες του Ομίλου θετική υπήρξε η εξέλιξη της μικτής κερδοφορίας.

Οι λειτουργικές δαπάνες προ χρηματοοικονομικών παρουσίασαν μεγαλύτερη της προβλεφθείσας αύξηση, η οποία οφείλεται σε πολλαπλάσια κόστη που δημιούργησε η δυσλειτουργία των λιμανιών της χώρας, αλλά και σε διοικητικές αποφάσεις για πληρέστερη και αποδοτικότερη στελέχωση υπηρεσιών που θα καλύψουν άμεσα ανάγκες που δημιουργεί η αναπτυξιακή πολιτική του Ομίλου.

Η εποχική διατήρηση υψηλών αποθεμάτων και η εκτέλεση επενδυτικών προγραμμάτων, είχαν σαν συνέπεια την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού, η οποία σε συνδυασμό με την αύξηση των επιτοκίων, οδήγησε σε αύξηση του χρηματοοικονομικού κόστους.

----Αποτελέσματα

Όλοι οι πιο πάνω παράγοντες συνετέλεσαν στη διαμόρφωση των προ φόρων και μετά φόρους αποτελεσμάτων των εταιρειών του Ομίλου, τα οποία κυμάνθηκαν στο ύψος των 1,38 εκατ. ευρώ και 0,951 εκατ. ευρώ αντίστοιχα έναντι 2,55 εκατ. ευρώ και 2,077 εκατ. ευρώ του 1ου εξαμήνου του 2007.

Όσον αφορά το 2ο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, πιστεύουμε ότι και με τον ίδιο ακόμα ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων, η επίδραση των λειτουργικών δαπανών θα είναι χαμηλότερη του 1ου εξαμήνου και κατά συνέπεια βελτιωμένα θα είναι και τα αποτελέσματα του Ομίλου.

Την εκτίμηση αυτή επιβεβαιώνει η εξέλιξη των αποτελεσμάτων του 2ου τριμήνου της τρέχουσας χρήσης, έναντι του 1ου τριμήνου. Κατά το 2ο τρίμηνο 2008 ο Όμιλος κατέγραψε κέρδη μετά από φόρους ύψους 1,17 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικών μετά από φόρους αποτελεσμάτων 0,221 εκατ. ευρώ του 1ου τριμήνου του 2008.

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη περίοδο του 1ου εξαμήνου του τρέχοντος έτους ήταν :

α) Η ανάληψη από τη θυγατρική OMNISHOP της αποκλειστικής ανάπτυξης της αλυσίδας HABITAT στην Ελλάδα.

β) Η ανάληψη από τη θυγατρική YALCO ROMANIA SRL της αποκλειστικής διάθεσης των επαγγελματικών εργαλείων DeWALT στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά της Ρουμανίας και η διεύρυνση της δραστηριότητας στην αγορά του οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού.
γ) Η διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας της μητρικής Εταιρείας με προϊόντα παγκόσμιας αναγνώρισης όπως SAECO κ.λ.π.

δ) Η κατά το μεγαλύτερο μέρος ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής των νέων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στα Οινόφυτα Βοιωτίας, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ που αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Νοέμβριο του 2008.

Τα προαναφερθέντα συνοπτικά γεγονότα και μία σειρά άλλων αποφάσεων θα συμβάλλουν διαχρονικά στην ανάπτυξη των εργασιών και οικονομικών μεγεθών των εταιρειών του Ομίλου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v