SΑΤΟ: Πέρασμα στην κερδοφορία για τη μητρική

Aύξηση 14,2% στις πωλήσεις και πέρασμα στην κερδοφορία για τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσιάζει η εισηγμένη εταιρία SΑΤΟ, κατά το α’ εξάμηνο του 2003. H SΑΤΟ σε επίπεδο ομίλου κατάφερε να περιορίζει τις ζημίες.

SΑΤΟ: Πέρασμα στην κερδοφορία για τη μητρική
Αύξηση 14,2% σημείωσαν οι πωλήσεις της SΑΤΟ κατά το α’ εξάμηνο του 2003, καθώς ανήλθαν στις 17.805 χιλ. ευρώ έναντι 15.588 χιλ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος 2002.

Επίσης, ενίσχυση παρουσιάζουν και τα κέρδη EBITDA της SΑΤΟ που διαμορφώθηκαν στις 2.481 χιλ. ευρώ έναντι 715 χιλ. ευρώ του εξαμήνου 2002.

κέρδη προ φόρων παρουσιάζουν για το ίδιο διάστημα βελτίωση και ανήλθαν στις 458 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 1.136 χιλ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βελτιωμένο το ίδιο διάστημα παρουσιάζεται το περιθώριο μεικτού κέρδους, που διαμορφώθηκε στο 48,45% έναντι 44,5%.

Ελαφρώς μειωμένες εμφανίζονται και οι δαπάνες της εταιρίας συνολικά παρά τη μεγάλη αύξηση τζίρου, με κύρια μείωση στις δαπάνες διοικητικής λειτουργίας που έφθασε το 15%.

Οπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι αυτό είναι αποτέλεσμα του προγράμματος αναδιοργάνωσης που υλοποίησε η εταιρία με στόχο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών της.

Ανοδικά κινείται ο κύκλος εργασιών και σε επίπεδο ομίλου που παρουσιάζει αύξηση 5,8%. Στα ενοποιημένα αποτελέσματα υπάρχει σημαντική επίδραση της DENKA HOLDINGS και της GRAMMER που επηρεάζονται από το κλίμα ύφεσης που επικρατεί στις αγορές της Β. Ευρώπης.

Τα κέρδη EBITDA σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε 194 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 450 χιλ. ευρώ του εξαμήνου 2002, παρουσιάζοντας σημαντική βελτίωση, όπως αντίστοιχα και τα αποτελέσματα προ φόρων που ανήλθαν σε ενοποιημένη βάση σε 2.567 χιλ. ευρώ έναντι ζημίας 2.960 χιλ. ευρώ του 2002. DENKA και GRAMMER επηρέασαν το αποτέλεσμα αρνητικά κατά 2.620 χιλ. ευρώ.

Τέλος, σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι η SΑΤΟ πέτυχε τη σημαντική αυτή αύξηση των μεγεθών της παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία της αγοράς το α’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης, σημείο που δημιουργεί περαιτέρω αισιόδοξες προοπτικές για το υπόλοιπο της χρήσης, αφού όλες οι ενδείξεις προδιαγράφουν ένα πολύ καλύτερο κλίμα στο β΄ εξάμηνο, το οποίο εν όψει και των Ολυμπιακών του 2004 αναμένεται να επιδράσει ακόμη θετικότερα στην πορεία της εταιρίας. Επιπλέον και στον διεθνή χώρο εμφανίζονται τάσεις ανάκαμψης της αγοράς επίπλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v