Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΧΟΝ: Τραπεζικές υποχρεώσεις 362,6 εκ. ευρώ

Αναλυτικά στοιχεία, σχετικά με τις συνολικές ενοποιημένες τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου, ύψους 362,6 εκ. ευρώ, παρέχει με ανακοίνωσή της, η εταιρία ΑΧΟΝ Συμμετοχών.

ΑΧΟΝ: Τραπεζικές υποχρεώσεις 362,6 εκ. ευρώ
Αναλυτικά στοιχεία, σχετικά με τις συνολικές ενοποιημένες τραπεζικές υποχρεώσεις του ομίλου, ύψους 362,6 εκ. ευρώ, παρέχει με ανακοίνωσή της, η εταιρία ΑΧΟΝ Συμμετοχών. 

Η μητρική εταιρία ΑΧΟΝ Συμμετοχών 48,8 εκ. ευρώ, ο Όμιλος της θυγατρικής εταιρίας Euromedica Α.Ε. 290 εκ. ευρώ και οι λοιπές θυγατρικές εταιρίες 23,6 εκ. ευρώ.

Ο Όμιλος της θυγατρικής εταιρίας Euromedica, που κατέχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο συνολικό δανεισμό του Ομίλου ΑΧΟΝ Συμμετοχών, κατά το 2007 διευρύνθηκε κατά 21 μονάδες πανελλαδικά (κλινικές και διαγνωστικά κέντρα), μέσω εξαγορών και συστάσεων νέων εταιριών, συνολικής αξίας 89 εκ. ευρώ και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 κατά 14 μονάδες, αξίας 35 εκ. ευρώ.

Επίσης, εντός του 2007 αλλά και κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 προχώρησε σε ανακαινίσεις παλαιών μονάδων και αποκτήσεις νέων ακινήτων, συνολικού ύψους 69 εκ. ευρώ.

Σήμερα, διαθέτει ένα δίκτυο από 64 μονάδες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας: 14 κλινικές, 45 διαγνωστικά κέντρα και δύο κέντρα αποκατάστασης σε δεκαεννέα νομούς της χώρας, πλέον 3 διαγνωστικά κέντρα στην Αλβανία. Επιπλέον, δύο κέντρα αποκατάστασης στη Θεσσαλονίκη και στην Καρδίτσα βρίσκονται στο στάδιο ανέγερσης αυτή την περίοδο, ενώ ολοκληρώνεται η κατασκευή της "ΙΟΝΙΟΣ Γενική Κλινική" στην Κέρκυρα και η μελέτη για το κέντρο αποκατάστασης στην Καβάλα, η ανέγερση του οποίου πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα.

Επίσης, στα άμεσα σχέδια του Ομίλου είναι η ανέγερση γηροκομείου στο Ηράκλειο Αττικής, η δημιουργία ψυχιατρικής κλινικής και κέντρου αποκατάστασης στην Πάτρα, κέντρου αποκατάστασης και γενικής κλινικής στα Ιωάννινα και κέντρου αποκατάστασης στο Ηράκλειο Κρήτης, καθώς και η περαιτέρω επέκταση του δικτύου διαγνωστικών κέντρων του Ομίλου.

Οι προαναφερθείσες επενδύσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου Euromedica, προγραμματίζεται να υλοποιηθούν με ίδια κεφάλαια που θα προκύψουν από την κερδοφορία του Ομίλου, σε συνδυασμό με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η εταιρία εντός του προσεχούς δωδεκαμήνου, ώστε να μην επηρεαστεί δυσμενώς η σχέση μεταξύ ιδίων και ξένων κεφαλαίων.

Η ΑΧΟΝ Συμμετοχών κατά το πρώτο εξάμηνο του 2008 προχώρησε στη σύσταση της εταιρίας ΑΧΟΝ Finance A.E., στην εξαγορά ποσοστού 80% της "Παγκρήτια Συμμετοχών ΑΕΔΑΚΕΣ" (νυν AXON Management A.E.), καθώς και στην εξαγορά του 50% του μεριδίου του Αμοιβαίου Κεφαλαίου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (ΑΚΕΣ), από την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, επενδύσεις συνολικής αξίας 3,1 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο 50% των μεριδίων του Α.Κ.Ε.Σ. ανήκει στο Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας Α.Ε. (Τ.Α.Ν.Ε.Ο.).

Το ενεργητικό του Α.Κ.Ε.Σ. έχει οριστεί στα 40 εκ. ευρώ και μέχρι σήμερα οι Μεριδιούχοι έχουν καταβάλει το 15% του κεφαλαίου. Ο Όμιλος ΑΧΟΝ Συμμετοχών διαθέτει σήμερα 53 ακίνητα πανελλαδικά συνολικής αξίας 265 εκ. ευρώ, τα 47 από τα οποία, αξίας 224 εκ. ευρώ, ανήκουν στον Όμιλο Euromedica και τα τρία, αξίας 35,3 εκ. ευρώ, στην ΑΧΟΝ Συμμετοχών.
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v