Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρβαρέσος: Διπλασιασμός ζημιών το εξάμηνο

Ζημίες ύψους 1,16 εκατ. ευρώ παρουσιάζει στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης η εταρία Βαρβερέσος από 507 χιλ. ευρώ πέρυσι, παρά το γεγονός της αύξησης των πωλήσεών της κατά 5,4%.

Βαρβαρέσος: Διπλασιασμός ζημιών το εξάμηνο
Διπλασιασμό των ζημιών της παρουσιάζει στο πρώτο εξάμηνο της χρήσης η εταιρία Βαρβαρέσος, παρά την αύξηση των πωλήσεων και των εξαγωγών της.

Πιο συγκεκριμένα,ο κύκλος εργασιών της εταιρίας το πρώτο εξάμηνο του 2003 παρουσίασε αύξηση της τάξεως 5,4%, διαμορφούμενος σε 13,74 εκατ. ευρώ από 13,04 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Οι εξαγωγές ανήλθαν σε 9,5 εκατ. ευρώ έναντι 8,8 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2002, σημειώνοντας αύξηση 8% περίπου. Τα καθαρά αποτελέσματα της εταιρίας προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 1,16 εκατ. ευρώ σε σχέση με ζημίες της τάξεως των 507,5 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, η πορεία των οικονομικών μεγεθών της κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου επηρεάστηκε αρνητικά από την παγκόσμια οικονομική ύφεση που παρατηρήθηκε και η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στην κατανάλωση και κατά συνέπεια αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας. Παράλληλα, τονίζεται ότι οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, η αύξηση της τιμής της πρώτης ύλης καθώς και οι υψηλές αποσβέσεις επιβάρυναν σημαντικά τα αποτελέσματα της εταιρίας κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η εταιρία προσδοκά ότι, παρά τις δυσκολίες που περνάει ο κλάδος, με την έναρξη της β΄ φάσης της νέας επένδυσης (τρίτο κλωστήριο) και τις προσπάθειες που γίνονται για παραγωγή εξειδικευμένων ποιοτικά προϊόντων, τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν στο β΄ εξάμηνο του 2003 και ο κύκλος εργασιών να ξεπεράσει τα 26.000.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v