Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΔ: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με επενδυτές

Συνεχίζονται οι συζητήσεις της εταιρίας Προοδευτική σχετικά με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρία, επισημαίνει η διοίκηση. Επίσης τονίζεται ότι τα ονόματα των  επενδυτών θα γνωστοποιηθούν μέσω του ενημερωτικού.

ΠΡΔ: Συνεχίζονται οι συζητήσεις με επενδυτές
Συνεχίζονται οι συζητήσεις της εταιρίας Προοδευτική σχετικά με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρία, επισημαίνει η διοίκηση, παρά το αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα που έχει προκύψει ξαφνικά.

Επίσης, τονίζεται από την εταιρία ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ενημερωθεί για τα ονόματα των στρατηγικών επενδυτών μετά την πραγματοποίηση της Β΄ επαναληπτικής Γ.Σ. και την κατάθεση του ενημερωτικού της αύξησης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε απάντηση της από 22 Σεπτεμβρίου 2008 με αριθμό πρωτ. 4460 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σχετικά με δημοσίευμα στις 19 Σεπτεμβρίου 2008 του ηλεκτρονικού Τύπου, αναφορικά με είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρία, στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, όπως αυτή απορρέει από το άρθρο 2 της απόφασης 5/204/2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιγοράς, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:
 
Κατά τη Β΄ επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση της Προοδευτική ΑΤΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19/9/2008, οποία και αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα βασικού μετόχου της για τις 3 Οκτωβρίου 2008, δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με την είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρία.

Μετά το πέρας αυτής, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το ανωτέρω θέμα, αναφέρθηκε από τον πρόεδρο και δ/ντα σύμβουλο κ. Κων/νο Κούτλα ότι συζητά με επιχειρηματίες την προοπτική να αναλάβουν τον ρόλο των στρατηγικών επενδυτών.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται παρά το αρνητικό χρηματιστηριακό κλίμα που έχει προκύψει ξαφνικά.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις καταλήξουν, είναι πιθανόν η δραστηριότητα της εταιρίας να επεκταθεί, γεγονός που εξάλλου είναι και ένα από τα θέματα της Β΄ επαναληπτικής της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Αμέσως μόλις υπάρξει κάποιο προσύμφωνο με συγκεκριμένο επενδυτή, η εταιρία θα προβεί άμεσα σε αναλυτική ενημέρωση προς το επενδυτικό κοινό μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Εξάλλου, σε συνέχεια της ανωτέρω επιστολής, σχετικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Τύπου στις 19 Σεπτεμβρίου 2008, αναφορικά με είσοδο στρατηγικών επενδυτών στην εταιρία, αναφέρεται συμπληρωματικά  από την επιχείρηση ότι μετά το πέρας της Β΄ επαναληπτικής της έκτακτης γενικής συνέλευσης και της εγκρίσεως των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, όπως αναφέρεται και στην έκθεση του Δ.Σ. σύμφωνα με την ενότητα 4 του νέου κανονισμού του Χ.Α. σχετικά με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, θα υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ενημερωτικό δελτίο της αύξησης, στο οποίο θα αναφέρονται αναλυτικά τα ονόματα των στρατηγικών επενδυτών και ο χρονικός ορίζοντας εισόδου τους στην εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v