Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΕΚΕ: «Αλλάζει όψη» το President

Σε επένδυση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αθηναϊκού ξενοδοχείου President προτίθεται να προχωρήσει η εισηγμένη εταιρία ΓΕΚΕ. Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 3,97 εκατ. ευρώ.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΓΕΚΕ: «Αλλάζει όψη» το President
Σε επένδυση εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αθηναϊκού ξενοδοχείου President προτίθεται να προχωρήσει η εισηγμένη εταιρία ΓΕΚΕ.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 3,97 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να χρηματοδοτηθεί κατά 25% από κρατική επιχορήγηση και κατά 75% από ίδια κεφάλαια (η εισηγμένη διαθέτει τα απαραίτητα χρήματα στο ταμείο της).

Για τον σκοπό αυτό, η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρίας αποφάσισε να δεσμεύσει από τον λογαριασμό «κέρδη σε νέο» ποσό 2,947 εκατ. ευρώ για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής στο επενδυτικό σχέδιο και την επιδίωξη είσπραξης της επιχορήγησης.

Σύμφωνα με τους στόχους της εταιρίας ο εσωτερικός βαθμός αποδοτικότητας της επένδυσης (IRR), προβλέπεται στο 22,9% και στόχο έχει τον εκσυγχρονισμό όλου του ξενοδοχείου και την αύξηση των πληροτήτων που ήδη βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v