Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Centric: Εκτίναξη κερδών στον όμιλο στο 9μηνο

Εκτίναξη κερδών παρουσίασαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας Centric Πολυμέσα στο 9μηνο του 2008, με βάση τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Centric: Εκτίναξη κερδών στον όμιλο στο 9μηνο
Εκτίναξη κερδών παρουσίασαν τα ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της εταιρίας Centric Πολυμέσα στο 9μηνο του 2008, με βάση τα διεθνή πρότυπα χρηματοοικονομικής πληροφόρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα θετική καταγράφεται η πορεία τόσο της δραστηριότητας όσο και της κερδοφορίας του ομίλου Centric Πολυμέσα στο εννεάμηνο του 2008 μετά τη στρατηγική απόφαση της διοίκησης για την είσοδό του στον χώρο της διαδικτυακής ψυχαγωγίας (Online Entertainment) σταδιακά από το 2007 με εξαγορές ποσοστών στις εταιρίες ECN Management Limited και SEE Sports Limited.

Όπως είχε επισημανθεί και στα προηγούμενα τρίμηνα, ήδη από το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου ενοποιούνται πλήρως και οι θυγατρικές εταιρίες του τομέα διαδικτυακής ψυχαγωγίας που εξαγοράστηκαν κατά τη διάρκεια της χρήσης 2007 (η κατά 100% θυγατρική SEE Sports Limited του Joint Venture Partner της Sportingbet PLC και η κατά 51% θυγατρική ECN Management LTD). Το ποσοστό συμμετοχής στην ECN Management LTD αυξήθηκε στο 51% έναντι 21% σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της 5ης Μαΐου 2008.

Κατά συνέπεια, λόγω του ότι οι θυγατρικές εταιρίες του τομέα διαδικτυακής ψυχαγωγίας δεν ενσωματώθηκαν σε ολόκληρη τη χρήση του 2007, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του εννεαμήνου δεν είναι συγκρίσιμα με αυτά του 2007.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών στο εννεάμηνο του 2008 ανήλθε σε 422,72 εκατ. ευρώ έναντι 27,28 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007 με ουσιαστική τη συνεισφορά του αναπτυσσόμενου τομέα διαδικτυακής ψυχαγωγίας που χαρακτηρίζεται από υψηλούς όγκους.

Τα μικτά κέρδη του ομίλου διαμορφώθηκαν στα 11,56 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2008 έναντι 2,01 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Το περιθώριο μικτού κέρδους ανήλθε σε 2,7% επί του ενοποιημένου κύκλου εργασιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τομέα της διαδικτυακής ψυχαγωγίας είναι ότι είναι ένας χώρος που εμφανίζει μεγάλους όγκους και σχετικά μικρά περιθώρια κερδοφορίας.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου στο εννεάμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν στα 6,86 εκατ. ευρώ έναντι 732,56 χιλ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007. Σημειώνεται ότι το κόστος διαχείρισης καθώς και οι δαπάνες διάθεσης και προώθησης της δραστηριότητας της διαδικτυακής ψυχαγωγίας είναι αρκετά χαμηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος των λοιπών δραστηριοτήτων του Ομίλου.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθηκαν στα 6,60 εκατ. ευρώ έναντι 573,48 χιλ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007. Τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) του ομίλου ανήλθαν για το πρώτο εξάμηνο του 2008 σε 5,21 εκατ. ευρώ έναντι 323,64 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τέλος τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας (ΕΑΤΑΜ) στο εννεάμηνο του 2008 διαμορφώθηκαν στα 4,70 εκατ. ευρώ έναντι 57 χιλ. ευρώ το εννεάμηνο του 2007.

Παράλληλα, σημαντικά βελτιωμένη είναι και η κεφαλαιακή διάρθρωση του ομίλου με τα ίδια κεφάλαια στις 30/09/2008 να ανέρχονται σε 15,01 εκατ. ευρώ έναντι 7,15 εκατ. ευρώ  στις 31/12/2007, ενισχυμένα δηλαδή κατά 110% ενίσχυση η οποία πέραν της αυξημένης κερδοφορίας, προέρχεται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την απόκτηση επιπλέον ποσοστού 30% στη θυγατρική ECN Management LTD καθώς και από μετατροπή ομολογιών σε μετοχές της εταιρίας. 

Όπως επισημαίνεται, η διοίκηση του ομίλου, με γνώμονα την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού για την επέκταση των επενδύσεών της στον τομέα της διαδικτυακής ψυχαγωγίας, εξακολουθεί να προσανατολίζεται στη διεύρυνση της γκάμας των προσφερόμενων προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και τη γεωγραφική επέκταση μέσω των θυγατρικών εταιριών SEE Sports Limited και ECN Management LTD στην Κεντροανατολική Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφη και η συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας των SEE Sports Limited και ECN Management LTD με την εταιρία Sportingbet PLC, για την εκμετάλλευση του δικτυακού τόπου της Sportingbet PLC σε εννέα επιπλέον συνολικά γλώσσες βαλκανικών χωρών και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η θετική πορεία των μεγεθών θα διατηρηθεί και στο ερχόμενο τρίμηνο της χρήσης, με αύξηση της δραστηριότητας και των κερδών προερχόμενη από τον τομέα της διαδικτυακής ψυχαγωγίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v