Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Yalco: Έμφαση στη λιανική σε Ελλάδα και εξωτερικό

Έμφαση στη λιανική με την ανάπτυξη της αλυσίδας Habitat, καθώς εγκαινιάζει δύο νέα καταστήματα στην Αθήνα, αλλά και τη στρατηγική απόφαση για επέκταση της αλυσίδας Omnishop στο εξωτερικό δίνει ο όμιλος Yalco.

  • της Πέννυς Κούτρα
Yalco: Έμφαση στη λιανική σε Ελλάδα και εξωτερικό
 Έμφαση στη λιανική με την ανάπτυξη της αλυσίδας Habitat στην Ελλάδα αλλά και στη στρατηγική απόφαση για επέκταση της αλυσίδας Omnishop στο εξωτερικό δίνει ο όμιλος Yalco.

Ειδικότερα, ο όμιλος ολοκλήρωσε την πρώτη φάση ανάπτυξης της αλυσίδας επίπλων Habitat, καθώς εγκαινιάζει στις 28 Νοεμβρίου το δεύτερο shop in a shop της φίρμας εντός του νέου Notos Home στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, και στις 9 Δεκεμβρίου ένα αυτόνομο κατάστημα στη Γλυφάδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, η ένταξη των νέων καταστημάτων θα ενισχύσει σημαντικά τον τομέα λιανικής του -ο οποίος εκπροσωπείται μέχρι σήμερα μέσω της αλυσίδας Omnishop και του πρώτου καταστήματος Habitat-, καθώς έως το τέλος του 2009 αναμένεται να διπλασιαστεί ο τζίρος λιανικής.

Στις προθέσεις του ομίλου είναι η δημιουργία δύο ακόμη καταστημάτων της φίρμας Habitat έως το τέλος του 2010 στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, δαπανώντας συνολικά για τα 5 σημεία περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Προκειμένου δε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της εταιρίας, μετά την πτώχευση του προηγούμενου αντιπροσώπου, ο όμιλος έχει αναλάβει πλήρως σε συνεργασία με τη μητρική Habitat την κάλυψη των απαιτήσεων καταναλωτών ύψους 250.000 ευρώ περίπου.

Οι δύο εταίροι, δε, αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους σε νέες αγορές σε βάθος χρόνου, καθώς η στρατηγική της μητρικής Habitat περιλαμβάνει τη διείσδυση σε αναδυόμενες αγορές αλλά και την επέκτασή της μέσω συνεργασιών franchise.

Πάντως, εκτός από το παραπάνω ενδεχόμενο, ο όμιλος Yalco έχει ήδη λάβει την απόφαση ανάπτυξης λιανικής δραστηριότητας στο εξωτερικό, αρχίζοντας από τις αγορές της Ρουμανίας και της Ουγγαρίας όπου ήδη διαθέτει υποδομή και θυγατρικές εταιρίες. Ωστόσο ο χρόνος υλοποίησης των επενδύσεων δεν έχει καθοριστεί, μια και θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της κρίσης και από τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στις τοπικές αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v