Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΕΚΑ: Aύξηση μεγεθών στον όμιλο το 9μηνο

Αυξημένος κατά 9,5% εμφανίζεται ο ενοποιημένος τζίρος της ΚΡΕΚΑ για το 9μηνο 2003 και τα κέρδη είναι ενισχυμένα κατά 14,13% σε σύγκριση με το περυσινό εννεάμηνο, ωστόσο ο τζίρος της μητρικής υποχώρησε κατά 5,2%.

ΚΡΕΚΑ: Aύξηση μεγεθών στον όμιλο το 9μηνο
Θετική πορεία εμφανίζει ο όμιλος ΚΡΕΚΑ το εννεάμηνο του 2003, αφού αυξημένος κατά 9,5% εμφανίζεται ο ενοποιημένος τζίρος της εν λόγω περιόδου, και τα κέρδη είναι ενισχυμένα κατά 14,13% σε σύγκριση με το περυσινό εννεάμηνο.

Ειδικότερα οι ενοποιημένες πωλήσεις του εννεαμήνου ανήλθαν στα 23.092 χιλ. ευρώ ενώ τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1.114 χιλ. ευρώ.

Το ίδιο διάστημα η μητρική εταιρεία εμφάνισε μείωση του τζίρου κατά 5,2% αλλά έως το τέλος του 2003 προβλέπεται να είναι στα ίδια επίπεδα με τα αντίστοιχα περυσινά.

Στα ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνονται οι θυγατρικές ΑΦΟΙ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ ΑΕΒΕ (συμμετοχή 61,66%),και Γ.ΔΕΛΛΑΣ-Π.ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΑΕΒΕ (συμμετοχή 41%).

Η εταιρία ΚΡΕΚΑ έχει πιστοποιηθεί από τον Agrocert Οργανισμός Πιστοποίησης & Επίβλεψης Γεωργικών Προϊόντων και έχει λάβει την έγκριση και χορήγηση σήματος που φέρει την ένδειξη ’Κρέας Μόσχου Ποιότητας’, αριθμός έγκρισης Υπουργείου Γεωργίας 01/26.11.01.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η πιστοποίηση των προιόντων ΚΡΕΚΑ από τον AGROCERT διασφαλίζει απόλυτα τον καταναλωτή ότι το ’ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΟΥ’ απέκτησε ακόμα ένα ισχυρό πλεονέκτημα αναγνώρισης ως ’ΚΡΕΑΣ ΜΟΣΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΟΣ’.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η εταιρία καθιέρωσε και τηρεί πιστοποιημένο σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO9001:2000 και πιστοποιημένο σύστημα HACCP, ως μέσο για την εξασφάλιση ότι εφαρμόζονται όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με την ποιότητα και υγιεινή των προϊόντων της.

Η εταιρία ”ΚΡΕΚΑ Α.Ε. προτίθεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να προχωρήσει στην παραγωγή μιας νέας σειράς προιόντων, στην τυποποίηση κρεάτων σε δισκάκι(τροποποιημένης ατμόσφαιρας) που θα διατηρείται στην συντήρηση του ψυγείου έως 15 μέρες.

Τέλος, στα άμεσα σχέδια της εταιρίας είναι η υλοποίηση της δημιουργίας μονάδας επεξεργασίας αδρανοποίησης (RENDERING) των ζωικών υποπροϊόντων που δεν προορίζονται για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Στην μονάδα αυτή θα συλλέγονται τα ζωικά υποπροϊόντα όχι μόνο της εταιρείας αλλά και της ευρύτερης περιοχής και θα μετατρέπονται μετά από θερμική επεξεργασία σε αβλαβές υλικό με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

Το ύψος της επένδυσης προϋπολογίζεται στο ποσό των 750.000 ευρώ.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v