Centric Πολυμέσα: Αλλαγή χρήσης κεφαλαίων

Την αλλαγή χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων αποφάσισε η έκτακτη γ.σ. των μετόχων της Centric Πολυμέσα στις 25/11/2003, σύμφωνα με την οποία το ποσό των 1,65 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνόταν κυρίως για εξαγορά ή ίδρυση νέων εταιριών θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού.

Centric Πολυμέσα: Αλλαγή χρήσης κεφαλαίων
Την αλλαγή της χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων αποφάσισε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετοχών της Centric Πολυμέσα που πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2003.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας ποσό ύψους 1,69 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, ο οποίος στις 25.11.2003 ανέρχονταν σε 2,95 εκατ. ευρώ.

Το συγκεκριμένο ποσό, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, χρησιμοποιήθηκε κατά την χορήγηση του ως κεφάλαιο κίνησης για την αύξηση των αποθεμάτων της και την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της, ενώ τονίζει πως η διάθεση των 2,95 εκατ. ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπροθέσμου τραπεζικού δανεισμού της Centric Πολυμέσα έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2003.

Αναλυτικότερα, σημειώνεται πως η διαφοροποίηση ως προς τον προορισμό των αντληθέντων κεφαλαίων, αφορά στην αγορά τίτλων (CD’s) και λογισμικού για εκπαιδευτική χρήση που είχε αποφασίσε η Centric Πολυμέσα είτε προχωρώντας στην εξαγορά ανάλογης εταιρίας, ή ιδρύοντας νέα, έναντι 400 χιλιάδων ευρώ.

Ωστόσο η εταιρία επισημαίνει πως μέχρι σήμερα δεν πραγματοποίησε ούτε εξαγορά, ούτε και ίδρυσε ανάλογη επιχείρηση ενώ συμπληρώνει πως λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά αποφασίστηκε η επέκταση των δραστηριοτήτων της στον τομέα του εκπαιδευτικού λογισμικού μέσω ανάπτυξης της νέας δραστηριότητας από την ίδια (in - house).

Για την εν λόγω δραστηριότητα εκτιμάται πως θα απαιτηθεί ποσό ύψους 150 χιλιάδων ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εξόδων μισθοδοσίας για το 1ο έτος, για την αγορά δικαιωμάτων και για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Το υπόλοιπο ποσό ύψους 250 χιλιάδων ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμού τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας.

Σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη του τομέα παροχής πλήρους σειράς υπηρεσιών Πολυμέσων (multimedia) σε επιχειρήσεις (business - to - business), για την οποία προβλεπόταν η διάθεση ποσού ύψους 870 χιλιάδων ευρώ για την εξαγορά ανάλογης εταιρίας ή για την ίδρυση νέας, σημειώνεται πως δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στην αγορά θα εξεταστεί και η περίπτωση της ανάπτυξης της νέας δραστηριότητας από την ίδια (in - house).

Σε αυτό το πλαίσιο σημειώνεται πως θα διατεθούν 300 χιλιάδες ευρώ, και ειδικότερα σε περίπτωση της in- house ανάπτυξης το ανωτέρω ποσό θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη εξόδων μισθοδοσίας για το πρώτο έτος, για την αγορά δικαιωμάτων και για την αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που απαιτηθούν μεγαλύτερα κεφάλαια τότε το υπερβάλλον ποσό θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, ενώ η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2004.

Η Centric Πολυμέσα επισημαίνει πως σε περίπτωση που παρέλθει το πρώτο εξάμηνο του 2004, χωρίς να ολοκληρωθεί η εν λόγω επένδυση, τότε το ποσό των 300 χιλιάδων ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας.

Επίσης, σημειώνεται πως το υπόλοιπο ποσό και συγκεκριμένα ύψους 570 χιλιάδων ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας.

Αναφορικά με την επέκταση της εταιρίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη για την οποία προβλεπόταν αρχικά η διάθεση ποσού ύψους 1,14 εκατ. ευρώ (μέσω εξαγοράς ή συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο εταιρίας που θα δραστηριοποιείται στην διανομή προϊόντων πολυμέσων και βίντεο – παιχνιδιών) σημειώνεται πως λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην αγορά καθώς επίσης και τον εξορθολογισμό που έχει επέλθει στις αποτιμήσεις των προς εξαγορά εταιριών, η εταιρία αποφάσισε να εξετάσει και την περίπτωση της εξαγοράς ελληνικής ανώνυμης εταιρείας η οποία θα έχει συμβόλαια διανομής / αντιπροσώπευσης στις γειτονικές χώρες καθώς επίσης και υπάρχον δίκτυο διανομής με τοπικούς διανομείς.

Αντί του ποσού των 1,14 εκατ. ευρώ θα διατεθούν τελικά 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση σε περίπτωση που η επένδυση υπερβεί το προαναφερθέν ποσό, τότε το υπερβάλλον ποσό θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το υπόλοιπο ποσό ύψους 640 χιλιάδων ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας.

Επίσης, σημειώνεται πως η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων για τον συγκεκριμένο σκοπό αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2004, ενώ επισημαίνεται πως σε αντίθετη περίπτωση το ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας.

Σχετικά με την απόφαση για συμμετοχή σε ήδη υφιστάμενη εταιρία, που θα είχε δραστηριότητα στον χώρο της παραγωγής διαδραστικών ηλεκτρονικών παιγνιδιών (interactive video games), με στόχο την αγορά του εξωτερικού σημειώνεται πως προβλεπόταν η διάθεση ποσού ύψους 230 χιλιάδων ευρώ.

Η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της 25.11.2003 λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα, αποφάσισε όπως να μην προχωρήσει στην αρχικώς περιγραφείσα εξαγορά, και να χρησιμοποιήσει το ποσό των 230 χιλιάδων ευρώ για την αποπληρωμή μέρους του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v