Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Συμμετοχή στην IMM Cologne 2009

Η Βαράγκης ανακοινώνει τη συμμετοχή της, για έκτη συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση επίπλου IMM Cologne 2009 που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα (19 έως 25 Ιανουαρίου) στη Γερμανία.

Βαράγκης: Συμμετοχή στην IMM Cologne 2009
Η Βαράγκης ανακοινώνει τη συμμετοχή της, για έκτη συνεχή χρονιά, στη διεθνή έκθεση επίπλου IMM Cologne 2009 που θα λάβει χώρα την ερχόμενη εβδομάδα (19 έως 25 Ιανουαρίου) στη Γερμανία.

Σε συνέχεια της επιτυχημένης παρουσίας κατά τα προηγούμενα έτη, η συμμετοχή των δημιουργιών VARANGIS SCHEMATA στην έκθεση αυτή έχει γίνει πλέον θεσμός.

Φέτος, τα SCHEMATA εκτίθενται στο PURE τμήμα της έκθεσης (περίπτερο 11.1 C 011), στο οποίο παρουσιάζουν τις συλλογές τους οι σημαντικότερες εταιρίες διεθνώς στον χώρο του design με έμφαση- προσανατολισμό στη μετουσίωση στην παραγωγή των πλέον καινοτόμων τάσεων – ιδεών.

Από τα 6 νέα προϊόντα που πρόκειται να παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό, ήδη τα 2 έχουν διακριθεί: πρόκειται τα καθίσματα Omicra (σχεδιασμός: Σωτήρης Λάζου) και Versa (σχεδιασμός: Γιάννης Γεωργαράς), που επελέγησαν και παρουσιάζονται στον οδηγό της ΙΜΜ Cologne προς τους δημοσιογράφους Hit Guide. Στον εν λόγω κατάλογο εμφανίζονται τα πλέον ενδιαφέροντα και πρωτοποριακά προϊόντα που συνοψίζουν τις τάσεις του σύγχρονου design στην τρέχουσα συγκυρία.

Παράλληλα, το διπλού ύψους τραπέζι μέσης Cosmos, σχεδιασμού Σωτήρη Λάζου, βραβεύθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2008 με το “Good Design Award”από το Chicago Athenaeum Museum of Architecture & Design. Η διάκριση αυτή είναι εξαιρετικά τιμητική αν ληφθεί υπόψη ότι στον εν λόγω θεσμό συμμετείχαν χιλιάδες υποψηφιότητες από 48 χώρες. Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο βραβείο είχε λάβει από την ίδια συλλογή και το κάθισμα ΑΕΤΟS του Ανδρέα Βαρώτσου, το 2004.

Τα VARANGIS SCHEMATA είναι μια συλλογή επίπλων design, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία στον σχεδιασμό και, παρά το γεγονός ότι είναι φτιαγμένα από ξύλο, στη χρήση νέων πρωτοποριακών υλικών, στην υψηλή ποιότητα και στο ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής.

Η συμμετοχή της Βαράγκης στην IMM Cologne 2009 εντάσσεται στο πλάνο ενεργειών της εταιρίας για ενίσχυση της βιομηχανικής και εμπορικής της δραστηριότητας μέσω εξαγωγών, εξωστρέφεια και προαγωγή του σύγχρονου ελληνικού design στο διεθνές περιβάλλον του εφαρμοσμένου βιομηχανικού σχεδιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v