Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Τι σχεδιάζει για το 2009

Την πάροδο του πρώτου τριμήνου του 2009 περιμένει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Mevaco, προκειμένου να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τη μελλοντική δράση της εταιρίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Mevaco: Τι σχεδιάζει για το 2009
Την πάροδο του πρώτου τριμήνου του 2009, προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη ορατότητα γύρω από τη γενικότερη οικονομική κατάσταση, περιμένει σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Mevaco, προκειμένου να λάβει σημαντικές αποφάσεις για τη μελλοντική δράση της εταιρίας.

Το 2008 έκλεισε ανοδικά για την εισηγμένη εταιρία, η οποία κατάφερε να επιτύχει διψήφιο ποσοστό αύξησης στον κύκλο εργασιών της. Ωστόσο, η συγκεχυμένη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά προβληματίζει τη Mevaco για την πορεία του 2009, καθώς η ορατότητα είναι περιορισμένη.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η εισηγμένη είναι υγιής, διαθέτει ικανοποιητική ρευστότητα, δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα επισφαλειών, το 2009 θα ωφεληθεί από την πτώση του κόστους των πρώτων υλών και απλώς θα περιμένει την πάροδο του πρώτου τριμήνου προκειμένου να αποφασίσει θέματα όπως:

Πρώτον, το πόσο γρήγορα θα προχωρήσουν οι επενδύσεις στο εργοστάσιο του Ασπρόπυργου. Για τον σκοπό αυτόν ελήφθη πέρυσι ομολογιακό δάνειο 3 εκατ. ευρώ, από το οποίο αγοράστηκαν δύο όμορα οικόπεδα και σήμερα αναμένονται οι άδειες για να ξεκινήσει το κτιριακό κομμάτι της επένδυσης. Η ταχύτητα υλοποίησης της επένδυσης θα εξαρτηθεί από τη γενικότερη κατάσταση που θα επικρατήσει.

Δεύτερον, το αν θα διανεμηθεί μέρισμα για τη χρήση του 2008 και πόσο θα είναι αυτό. Με δεδομένο το πολύ υψηλό ποσοστό των βασικών μετόχων, η διοίκηση έχει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αποφασίσει τη μηδενική διανομή μερίσματος, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Νέα προϊόντα

Η Mevaco δρομολογεί την επέκτασή της σε νέα προϊόντα και μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η παραγωγή συστημάτων ηλιακής ενέργειας στο εργοστάσιο της βόρειας Ελλάδας, καθώς και το λανσάρισμα μιας νέας μεθόδου περισυλλογής απορριμμάτων, όπου υπάρχουν επαφές με δήμους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v