Από 21-23/1 οι εγγραφές της Κλουκίνας - Λάππας

Kεφάλαια ύψους 12-13 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει από τη χρηματαγορά, μέσω της διαδικασίας των δημοσίων εγγραφών, στις 21, 22 και 23 Ιανουαρίου, για την εισαγωγή των μετοχών της στο Χ.Α. η κατασκευαστική εταιρία Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας ΑΤΕ.

Από 21-23/1 οι εγγραφές της Κλουκίνας - Λάππας
Kεφάλαια ύψους 12-13 εκατ. ευρώ θα επιδιώξει να αντλήσει από τη χρηματαγορά, μέσω της διαδικασίας των δημοσίων εγγραφών, για την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑ η κατασκευαστική εταιρία Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας ΑΤΕ.

Οι δημόσιες εγγραφές έχουν οριστεί για το διάστημα 21, 22 και 23 Ιανουαρίου με ανάδοχο την EFG.

Η επιχείρηση, ασχολείται κατά κύριο λόγο με την εκτέλεση οικοδομικών έργων, έχοντας παράλληλα παρουσία και στους τομείς του εμπορίου – βιομηχανίας μέσω εξειδικευμένων θυγατρικών εταιριών.

Τη μερίδα του λέοντος του κατασκευαστικού αντικειμένου της Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας αποτελούν τα ιδιωτικά έργα, με τις δημόσιες υποδομές που αναλαμβάνει και υλοποιεί να καλύπτουν ένα μικρό μέρος, που δεν ξεπερνά το 10% των εργασιών της.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 1978 και μετά την τελευταία επανάκριση των εργοληπτικών πτυχίων κατετάγη στην 5η τάξη του κατασκευαστικού κλάδου. Το ανεκτέλεστο υπόλοιπο των έργων της επιχείρησης ανέρχεται σήμερα στα 30 εκατ. ευρώ, ποσό που ανανεώνεται με γοργούς ρυθμούς, λόγω των σύντομων χρονικών διαστημάτων περάτωσης των ιδιωτικών υποδομών που αυτή αναλαμβάνει.

Μεταξύ των ιδιωτικών έργων που υλοποιεί σήμερα περιλαμβάνονται το νέο κτίριο διοίκησης της Eurobank – Ergasias στη λεωφόρο Συγγρού, η ανακατασκευή του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας στην Πάτρα, το καινούριο κτίριο της αλυσίδας Carrefour στο Ηράκλειο Κρήτης και η ανέγερση των νέων αποθηκευτικών χώρων της Π.Ν. Γερολυμάτος Α.Ε. στα Οινόφυτα.

Oσον αφορά τα δημόσια έργα, αυτή την περίοδο η Ι. Κλουκίνας – Ι. Λάππας κατασκευάζει 140 κατοικίες στην Κοζάνη για λογαριασμό του ΟΕΚ, καθώς και μια σειρά από σχολικά συγκροτήματα του ΟΣΚ στην Αττική (6ο Γυμνάσιο – Λύκειο και 8ο Λύκειο Αθηνών).

Εκτός, όμως, από την αμιγή κατασκευαστική δραστηριότητα η εταιρία ασχολείται και με την υλοποίηση επενδύσεων στο χώρο του real estate. Έτσι, πρόσφατα ολοκλήρωσε την ανάπτυξη οικιστικού συγκροτήματος στο Γέρακα Αττικής (15 κατοικίες), ενώ στις αρχές του 2004 πρόκειται να ξεκινήσει την αξιοποίηση έκτασης 5 στρεμμάτων στα Σπάτα με την ανέγερση 50 κατοικιών.

Το εν λόγω project θα χρηματοδοτηθεί εν μέρει και από τα κεφάλαια που θα εξασφαλίσει η Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας από τη χρηματαγορά. Πάντως, το μεγαλύτερο μέρος του αντληθέντος ποσού –περίπου το 70%– θα διατεθεί για την ανάπτυξη του δικτύου της αλυσίδας εμπορίας ειδών ένδυσης και αξεσουάρ για βρέφη και μέλλουσες μητέρες Mothercare. Την αλυσίδα, η οποία μέχρι τα τέλη του έτους θα διαθέτει 23 καταστήματα στην Ελλάδα, αναπτύσσει η εταιρία Υιοί Ε. Παπαγιάννη Α.Ε., που ανήκει κατά 80% στην προς εισαγωγή επιχείρηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Υιοί Ε. Παπαγιάννη Α.Ε. έχει σημαντική συνεισφορά (εκτίμηση για τζίρο 16 εκατ. ευρώ το 2003 με περιθώριο κέρδους 30% περίπου) στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Ι. Κλουκίνας - Ι. Λάππας, ενώ ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτης αξιόλογης ακίνητης περιουσίας, που η αξία της ξεπερνά το ποσό των 30 εκατ. ευρώ. Στον ίδιο Oμιλο ανήκουν, επίσης, η βιομηχανία ξυλουργικών κατασκευών ΚΛΘ Α.Ε. και η εταιρία ηλεκτροπαραγωγής Κ.Λ. Ενεργειακή Α.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v