Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βερνίκος: Είσοδος σε νέες δραστηριότητες

Σε μια νέα δραστηριότητα ετοιμάζεται να εισέλθει η Βερνίκος Κόττερα, η οποία εξετάζει την είσοδό της στην εταιρία Ελληνικά Εκκοκκιστήρια, συμφερόντων του επιχειρηματία Γ. Λεβεντάκη, ο οποίος και συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

Βερνίκος: Είσοδος σε νέες δραστηριότητες
Την είσοδό της σε μια νέα δραστηριότητα εξετάζει η Βερνίκος Κόττερα Ναυτιλιακή, η οποία αφορά στη συμμετοχή της στην εταιρία Ελληνικά Εκκοκκιστήρια συμφερόντων του επιχειρηματία Γ. Λεβεντάκη, ανταποκρινόμενη σε πρόσφατη πρόσκληση του τελευταίου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή της Βερνίκος προς το ΧΑ, η εισηγμένη βρίσκεται εν αναμονή σχετικών ελέγχων όσον αφορά στην αποτίμηση της Ελληνικά Εκκοκκιστήρια οι οποίοι και αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Ιανουαρίου, οπότε και εκτιμάται ότι θα προσδιοριστεί το ύψος της επένδυσης.

Επίσης, σημειώνεται πως η διαδικασία προβλέπει τη σύγκληση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας εντός των επομένων ημερών, το οποίο και θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθούν τα προταθέντα επενδυτικά σχέδια της Βερνίκος.

Η συνέλευση εκτιμάται πως θα συγκληθεί εντός του Φεβρουαρίου του 2004, ενώ στο διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και της γενικής συνέλευσης προβλέπεται πως θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενοι έλεγχοι.

Εξάλλου, στην ίδια πάντα επιστολή επισημαίνεται πως με βάση τα όσα γνωρίζει η εταιρία, ο κ. Γ. Λεβεντάκης και παρά τις βραχυχρόνιες αυξομειώσεις του ποσοστού του, ενδιαφέρεται να αυξήσει τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Βερνίκος Κόττερα.

Τέλος, σημειώνεται πως τα Ελληνικά Εκκοκκιστήρια παίζουν σημαντικό ρόλο στον χώρο της επεξεργασίας βάμβακος με τζίρο της τάξεως των περίπου 45-50 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται πως διαθέτουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο