Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΙΔΜΑ: Κατεβάζει τον πήχη για το 2009

Τον πήχη των προσδοκιών για το 2009 -και μάλιστα σε πολύ σημαντικό βαθμό- κατέβασε χθες η διοίκηση της ΣΙΔΜΑ κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρίας.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
ΣΙΔΜΑ: Κατεβάζει τον πήχη για το 2009
Τον πήχη των προσδοκιών για το 2009 -και μάλιστα σε πολύ σημαντικό βαθμό- κατέβασε χθες η διοίκηση της ΣΙΔΜΑ κατά τη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εισηγμένης εταιρίας.

«Μέχρι και τον Αύγουστο του 2008 η πορεία της αγοράς ήταν πολύ καλή, ωστόσο στη συνέχεια ακολούθησε μια κάμψη της αγοράς και μια πολύ μεγάλη υποχώρηση των τιμών», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Μπεναρδούτ, συνεχίζοντας:

«Ζούμε ένα τσουνάμι και όσο και αν κάποιοι στην Ελλάδα δεν το έχουν καταλάβει, θα περάσουμε δύσκολες μέρες. Απαιτούνται κρατικές επενδύσεις προκειμένου να μπει χρήμα στην αγορά και δεν αρκούν κάποια μέτρα ενίσχυσης των τραπεζών».

Τόσο ο Ιανουάριος, όσο και ο Φεβρουάριος δεν ξεκίνησε καλά για τον κλάδο, ωστόσο ο κ. Μπεναρδούτ αναφέρθηκε και στις κινήσεις της ΣΙΔΜΑ προκειμένου να περιορίσει τις συνέπειες της συγκυρίας.

«Εμείς θα σταθούμε όρθιοι. Η μείωση των τιμών του μετάλλου έχει περιορίσει κατά πολύ το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί οι υποχρεώσεις μας προς τις τράπεζες. Επιπλέον, ασφαλίζουμε τις πιστώσεις μας και έχουμε περιορίσει το χρονικό περιθώριο αποπληρωμής των πελατών μας.

Η ορατότητα για το μέλλον είναι χαμηλή, ωστόσο το γεγονός ότι πολλές μονάδες έχουν μειώσει δραστικά την παραγωγή χάλυβα, είναι πολύ πιθανό να σταθεροποιήσει σε ένα δίμηνο την τιμή του μετάλλου, χωρίς όμως να φαίνεται ότι θα δούμε κάποια πολύ υψηλότερα επίπεδα τιμών μετά».

Σε ό,τι αφορά τέλος την παρουσία της ΣΙΔΜΑ στα Βαλκάνια, ο κ. Μπεναρδούτ σημείωσε ότι υπάρχουν οι προοπτικές –λόγω της περιορισμένης παρουσίας της εταιρίας σε Βουλγαρία και Ρουμανία- για ανάπτυξη των λειτουργικών επιδόσεων, ωστόσο υπάρχει ο κίνδυνος του συναλλάγματος.

Η χθεσινή γενική συνέλευση της εισηγμένης αποφάσισε τη μεταφορά των εγκαταστάσεων των διοικητικών υπηρεσιών στα Οινόφυτα (εξοικονόμηση 400.000 ευρώ κατ’ έτος), καθώς και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων στο καταστατικό, με την προσθήκη της ενέργειας. Και αυτό γιατί ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ενώ σχετικά σύντομα αναμένεται και η λειτουργία ενός δεύτερου στον Ασπρόπυργο Αττικής.

Τέλος, οι λογιστικές καταστάσεις του δ’ τριμήνου του 2008 θα επιβαρυνθούν με έκτακτη ζημιά, λόγω της δραστικής υποχώρησης της τιμής του χάλυβα.

--- Η ανακοίνωση της ΣΙΔΜΑ

Η εταιρεία ΣΙΔΜΑ ανακοινώνει ότι στις 11 Φεβρουαρίου 2009 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της στην οποία συμμετείχαν 18 μέτοχοι με ποσοστό 77,327% του μετοχικού κεφαλαίου, το οποίο στο σύνολό του ενέκρινε ομόφωνα τις αποφάσεις.

Κατά τη διάρκεια της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης με ποσοστό 100% των παρασταθέντων, τα οποία παρατίθενται παρακάτω σύμφωνα με την παρ. 4.1.3.3 του Κανονισμού του ΧΑ:

Θέμα 1ο: Τροποποίηση άρθρου 2, παρ. 1 του Καταστατικού της Εταιρείας για αλλαγή της έδρας της εταιρείας από το Δήμο Ταύρου στο Δήμο Χαλανδρίου. Ειδικότερα, η έδρα αποφασίστηκε να μεταφερθεί επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου 30 στο Χαλάνδρι (Τ.Κ. 152 33).

Θέμα 2ο: Συμπλήρωση του άρθρου 4 του καταστατικού για διεύρυνση του εταιρικού σκοπού. Συγκεκριμένα, προστίθεται στους εταιρικούς σκοπούς κι ο ακόλουθος : Παραγωγή και διάθεση ηλεκτρικής ενέργειας με κάθε προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία τρόπο, συμπεριλαμβανομένων των φωτοβολταϊκών σταθμών.

Κατά την εκτίμηση της διοίκησης της εταιρείας, η επέκταση του εταιρικού σκοπού δεν θα επηρεάσει σημαντικά την οικονομική της κατάσταση, οπότε δεν κρίνεται αναγκαία η έκδοση πληροφοριακού σημειώματος σύμφωνα με το άρθρο 4.1.3.12 του Κανονισμού του ΧΑ.

Θέμα 3ο: Τροποποίηση λοιπών άρθρων του Καταστατικού της εταιρείας για την προσαρμογή τους στις διατάξεις του Ν. 3604 / 2007 και την κωδικοποίηση του σε ενιαίο κείμενο. Τα άρθρα που τροποποιήθηκαν είναι τα υπ αριθμόν 1, 2, 3, 6, 7, 8, 11, 12, 14, 16, 17, 18, 21, 22, 23, 24, 25, 27, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v