Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axon Συμμετοχών: «Το ψάχνει» για ΑΕΕΑΠ

Το ενδεχόμενο δημιουργίας θυγατρικής εταιρίας που θα έχει τη νομική μορφή της ΑΕΕΑΠ και στην οποία θα εισφερθούν όλα τα ακίνητα του εισηγμένου ομίλου εξετάζει η διοίκηση της εισηγμένης Axon Holdings.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Axon Συμμετοχών: «Το ψάχνει» για ΑΕΕΑΠ
Το ενδεχόμενο δημιουργίας θυγατρικής εταιρίας που θα έχει τη νομική μορφή της ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) και στην οποία θα εισφερθούν όλα τα ακίνητα του εισηγμένου ομίλου εξετάζει η διοίκηση της εισηγμένης Axon Holdings.

Η εταιρία αυτή προγραμματίζεται σε πρώτη φάση να αποτελεί κατά 100% θυγατρική της εισηγμένης, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- πραγματοποιούνται επαφές με επενδυτές από το εξωτερικό, έτσι ώστε και αυτοί να αποκτήσουν ποσοστό συμμετοχής.

Σήμερα δύο εταιρίες ΑΕΕΑΠ είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Αθήνας (Eurobank Properties και Trastor ΑΕΕΑΠ), ενώ υπάρχουν και άλλοι όμιλοι (π.χ. Εθνική, Marfin κ.ά.) που δρομολογούν ανάλογα εγχειρήματα.

Οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις που αποφέρει ο κλάδος τον καθιστούν επίκαιρο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαχείρισης των ακινήτων των συνταξιοδοτικών ταμείων, ή γενικότερα την τοποθέτηση μέρους των κεφαλαίων των ταμείων σε μετοχές του συγκεκριμένου κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v