Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΡΙ ΚΡΙ: Στόχος η μείωση των αποθεμάτων το 2009

Τη σταδιακή μείωση των συνολικών αποθεμάτων κατά ποσοστό 15% - 20% έχει θέσει ως στόχο για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ. Μείωση του αποθέματος στα επίπεδα του στόχου της διοίκησης θα έχει θετικές επιδράσεις.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
ΚΡΙ ΚΡΙ: Στόχος η μείωση των αποθεμάτων το 2009
Τη σταδιακή μείωση των συνολικών αποθεμάτων κατά ποσοστό 15% - 20% έχει θέσει ως στόχο για τη φετινή χρονιά η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ.

Με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς, μείωση του αποθέματος στα επίπεδα του στόχου της διοίκησης φέρεται να έχει μόνο θετικές επιδράσεις στα οικονομικά μεγέθη της εταιρίας, με κυριότερο αποτέλεσμα τον περιορισμό των χρηματοοικονομικών εξόδων της, χωρίς να επιφέρει καμία αρνητική συνέπεια στη διατήρηση των υπόλοιπων οικονομικών μεγεθών της.

Αντίθετα, μια απότομη αλλαγή στις τιμές των πρώτων υλών και ως συνέπεια της μη δυνατότητας μετακύλισης του κόστους στις τιμές πώλησης εκθέτει την εταιρία σε κίνδυνο απώλειας εσόδων.

Σε ό,τι αφορά την πορεία των οικονομικών μεγεθών της η διοίκηση της ΚΡΙ ΚΡΙ παραμένει αισιόδοξη, «βλέποντας» διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης στα επόμενα χρόνια. Εκτιμά δε ότι υπάρχουν ευκαιρίες όπως η επέκταση και η ανάπτυξη της παρουσίας της στα Βαλκάνια, με κύρια προτεραιότητα τις γείτονες χώρες Βουλγαρία και Ρουμανία, που πρόσφατα εντάχθηκαν στην Ε.Ε., η αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα, η ανάπτυξη νέων συνεργασιών και καινούργιων προϊόντων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Ωστόσο, η διοίκηση της εταιρίας σημειώνει ότι στη διαμόρφωση των τελικών αποτελεσμάτων υπεισέρχονται ορισμένοι κίνδυνοι, με κυριότερους το επίπεδο διαμόρφωσης των τιμών στις  πρώτες ύλες, την ένταση του ανταγωνισμού και ενδεχόμενες διατροφικές κρίσεις σχετικές με γαλακτοκομικά προϊόντα.

Επιπλέον, η διαμορφούμενη κρίση του χρηματοοικονομικού τομέα δημιουργεί πρόσθετη αβεβαιότητα αναφορικά με τα μακροοικονομικά μεγέθη της «πραγματικής» οικονομίας και τη ζήτηση καταναλωτικών προϊόντων.

Προς εξασφάλιση των κινδύνων που απορρέουν από τις εμπορικές πιστώσεις η μητρική εταιρία έχει συνάψει σύμβαση καθολικής ασφάλισης πιστώσεων εξωτερικού που καλύπτει τυχόν απώλειες λόγω αφερεγγυότητας των πελατών της μέχρι το 80% του συνόλου των οφειλών τους.
 
Τα συνολικά όρια κάλυψης ανά πελάτη καθορίζονται από την ασφαλιστική εταιρία. Συνεπώς, σε περίπτωση επέλευσης του πιστωτικού κινδύνου, ο κίνδυνος για την ΚΡΙ ΚΡΙ από τις τυχόν επισφάλειες των πελατών της περιορίζεται στο 20% των καλύψεων της ασφαλιστικής εταιρίας και στο ποσοστό των τυχόν υπερβάσεων.

Στον εσωτερικό τομέα από τους πελάτες αντιπροσώπους της η μητρική εταιρία λαμβάνει προσωπικές εγγυήσεις ύψους διπλάσιου από τον κύκλο εργασιών 2 μηνών, εφαρμόζοντας σταθερά την πιστωτική πολιτική της.

Η απόφαση της διοίκησης της μητρικής για περιορισμό του χρόνου πίστωσης των πελατών της εκτιμάται ότι θα επιδράσει θετικά στα βασικά οικονομικά μεγέθη της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v