Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Κέρδη 3 εκατ.ευρώ από πώληση ακινήτου

Κεφαλαιακά κέρδη της τάξης των 3 εκατ.ευρώ αποκόμισε ο όμιλος Φουρλή από την πώληση μέρους του ακινήτου που αναπτύσσει στην οδό Πειραιώς. Ο όμιλος θα εισπράξει συνολικά 34,5 εκατ.ευρώ από την εταιρία SGB.

  • της Πέννυς Κούτρα
Φουρλής: Κέρδη 3 εκατ.ευρώ από πώληση ακινήτου
Κεφαλαιακά κέρδη της τάξης των 3 εκατ.ευρώ αποκόμισε ο όμιλος Φουρλή από την πώληση μέρους του ακινήτου που αναπτύσσει στην οδό Πειραιώς.

Ο όμιλος θα εισπράξει συνολικά 34,5 εκατ.ευρώ (32,5 εκ.ευρώ + ΦΠΑ) από την εταιρία SGB ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ A.E., γνωστότερη ως εταιρία που αναπτύσσει στην ελληνική αγορά την αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού και ιδιοκατασκευών Leroy Merlin.
 
To έκτακτο έσοδο θα εγγραφεί στο β’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης και θα οδηγηθεί εξ ολοκλήρου για την αποπληρωμή του υφιστάμενου δανεισμού του ομίλου Φουρλή.

Υπενθυμίζεται ότι το πωλούμενο ακίνητο είναι μέρος μεγαλυτέρου ακινήτου ιδιοκτησίας της 100% υποθυγατρικής του ομίλου με την επωνυμία ΡΕΝΤΗΣ Α.Ε.

To εν λόγω ακίνητο είχε αγορασθεί το 2000 από τον όμιλο Φουρλή προκειμένου φιλοξενήσει το πρώτο αθηναικό ΙΚΕΑ, αλλά έμεινε ανενεργό επί μακρόν.

Ο όμιλος έχει επενδύσει συνολικά περίπου 50 εκατ.ευρώ (κτήση γης και ανάπτυξη) δημιουργώντας καταστήματα μεγάλου εμβαδού, με σκοπό την τμηματική αξιοποίηση. Εχει ήδη πουλήσει ένα κατάστημα στον όμιλο Jumbo, βάσει προσυμφώνου που έχει υπογράψει ήδη από το 2007, ενώ πρόσφατα ολοκλήρωσε και την πώληση toy δεύτερου καταστήματος.

Στο εν λόγω ακίνητο σημειώνεται ότι υπάρχουν ακόμη δύο μεγάλης επιφάνειας καταστήματα, για τα οποία η διοίκηση του ομίλου βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης εκμισθωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v