Lavipharm: Με 100% στην Lavipharm Alliance Sante

Tην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm Alliance Sante (LAS) από την Alliance Sante Distribution SA, του Ομίλου Alliance Unichem, ανακοίνωσε η διοίκηση της Lavipharm. Με την εξαγορά αυτή, η Lavipharm, η οποία κατείχε ήδη ποσοστό 60%, θα έχει πλέον την κυριότητα του 100% της LAS.

Lavipharm: Με 100% στην  Lavipharm Alliance Sante
Tην υπογραφή συμφωνίας για την εξαγορά του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Lavipharm Alliance Sante (LAS) από την Alliance Sante Distribution SA, του Ομίλου Alliance Unichem, ανακοίνωσε η διοίκηση της Lavipharm.

Με την εξαγορά αυτή, η Lavipharm, η οποία κατείχε ήδη ποσοστό 60%, θα έχει πλέον την κυριότητα του 100% της LAS.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει η εταιρία στην ανακοίνωση της, η Lavipharm Alliance Sante ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1994 με βασικούς μετόχους τη Lavipharm και το γνωστό ευρωπαϊκό όμιλο που δραστηριοποιείται στο χώρο της υγείας, Alliance Unichem.

Σήμερα η LAS αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία αποθήκευσης και διανομής φαρμάκων, καλλυντικών και προϊόντων υγείας στην Ελλάδα, διαθέτοντας έξι κέντρα διανομής στην επικράτεια (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα και Καβάλα) και επιτυγχάνοντας το 2003 κύκλο εργασιών που ξεπέρασε τα 152 εκατ. ευρώ

Η κίνηση αυτή, όπως τονίζει η διοίκηση της εταιρίας, σε συνδυασμό με την πρόσφατη πώληση του μεριδίου της Lavicosmetica, αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Lavipharm για την περαιτέρω ανάπτυξή της.

Εντάσσεται δε στο ευρύτερο πλαίσιο της ενίσχυσης των επιχειρηματικών στόχων και του επαναπροσδιορισμού του χαρτοφυλακίου των επενδύσεών της για την επίτευξη σημαντικών υπεραξιών, τη μελλοντική αύξηση των μεγεθών της και την ενδυνάμωση της παρουσίας της στην εγχώρια αγορά του φαρμακείου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v