Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Θετικά μεγέθη για τον όμιλο το 2003

Αύξηση 2,6% σημείωσαν οι πωλήσεις της Μπουτάρη σε επίπεδο ομίλου το 2003. Οσον αφορά τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν βελτίωση, καθώς υπήρξαν έκτακτα κέρδη 2,7 εκ. ευρώ από την πώληση μη παραγωγικού ακινήτου. Εκτιμήσεις για 2004.

Μπουτάρης: Θετικά μεγέθη για  τον όμιλο το 2003
Aύξηση 2,6% σημείωσαν οι πωλήσεις της Μπουτάρη σε επίπεδο ομίλου το 2003 και διαμορφώθηκαν στα 75,3 εκ. ευρώ περίπου, σε σχέση με την περυσινή χρονιά.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πωλήσεις του ομίλου παρουσιάζουν αυτή την άνοδο παρά την πτωτική αγορά της μπύρας το έτος 2003 που επηρεάσθηκε από τον πόλεμο στο Ιράκ και την σημαντική μείωση στον τουρισμό.

Στο χώρο της μπύρας τα προϊόντα της Μύθος Ζυθοποιία συνέχισαν να αυξάνουν το μερίδιό τους, ενώ η Μπουτάρη Οινοποιητική ισχυροποίησε την θέση της ως ηγέτιδα εταιρία στο εμφιαλωμένο κρασί.

Σε ενοποιημένο επίπεδο, τα Κέρδη προ Φόρων Τόκων και Αποσβέσεων (EBIDTA) ήταν 8,14 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18%. Η αύξηση αυτή οφείλεται, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην βελτίωση των μικτών κερδών καθώς και στο έλεγχο των δαπανών διοίκησης και διάθεσης.

Οπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, τα κέρδη προ φόρων σημείωσαν βελτίωση έναντι του περυσινού αποτελέσματος, καθώς το 2003 υπήρξαν έκτακτα κέρδη 2,7 εκ. ευρώ από την πώληση μη παραγωγικού ακινήτου και συμμετοχών.

Η διοίκηση της Μπουτάρη εκτιμά ότι το 2004 θα συνεχιστεί η ανοδική πορεία των εταιριών του ομίλου. Για την Μύθος Ζυθοποιία εκτιμάται ότι θα είναι μια πολύ σημαντική χρονιά όπου θα φανούν περισσότερο τα αποτελέσματα των παραγωγικών και διοικητικών αλλαγών που έχουν γίνει την τελευταία χρονιά στην εταιρία.

Η Μπουτάρη Οινοποιητική αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την κυρίαρχη θέση της στην αγορά του κρασιού στην Ελλάδα μέσα από τις αλλαγές που έχει κάνει στην οργανωτική της δομή, αλλά και στο εξωτερικό από την εντυπωσιακή ανάπτυξη νέων και παλαιών αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v