Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μουζάκης: Επενδύσεις 3,028 εκατ. ευρώ το 2003

Επενδύσεις ύψους 3,028 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε η Μουζάκης στο σύνολο της χρήσης του 2003, ενώ υπό μελέτη βρίσκεται το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρίας το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αγορά παγίων, την αγορά οικοπέδου, αλλά και την αξιοποίηση ακινήτου.

Μουζάκης: Επενδύσεις 3,028 εκατ. ευρώ το 2003
Επενδύσεις ύψους 3,028 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε η Μουζάκης στο σύνολο της χρήσης του 2003.

Σε ό,τι αφορά το υπό μελέτη επενδυτικό πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει την αγορά παγίων για εκσυγχρονισμό μηχανολογικού εξοπλισμού, την αγορά οικοπέδου εκτός Αττικής προς μετεγκατάσταση ορισμένων παραγωγικών τμημάτων, και την αξιοποίηση του ακινήτου στην Κηφισού 60 όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, εξακολουθούν να παραμένουν στην άμεση προτεραιότητα των σχεδίων της εταιρίας.

Όσον αφορά στα μεγέθη της χρήσης του 2003 υπενθυμίζεται πως ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης ενισχύθηκε κατά 6,36%, ενώ αύξηση 14,02% παρουσίασαν οι εξαγωγές.

Τα κέρδη προ φόρων της Μουζάκης παρουσίασαν βελτίωση 7,72%, ενώ οι υποχρεώσεις της εταιρίας προς τις Τράπεζας μειώθηκαν κατά 7,26% καθώς κατήλθαν στα 38,59 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση της εταιρίας, παρά τις συνεχιζόμενες οικονομικές, αλλά και πολιτικές ανακατατάξεις και μεταβολές σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο, και παρά την εξαιρετικά δύσκολη χρονιά η οποία ήταν ορατή από την αρχή του χρόνου (όπως π.χ άνοδος τιμών πρώτων και βοηθητικών υλών, κόστος εργασίας, εισαγωγές από χώρες χαμηλού κόστους η ραγδαία πτώση του USD περίπου 36% κλπ), η Μουζάκης κατάφερε όχι μόνο να παραμείνει κερδοφόρος αλλά και να βελτιώσει τα οικονομικά της μεγέθη.

Επίσης, επισημαίνεται πως σε όλα τα πάγια της εταιρίας, αλλά και όλου του ομίλου δεν υπάρχουν βάρη

Σε επίπεδο ομίλου υπενθυμίζεται πως το 2003 ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 20,78%, με τις εξαγωγές να ενισχύονται κατά 20,78%, ενώ τα κέρδη προ φόρων βελτιώθηκαν κατά 4,47%.

Σημειώνεται πως στην ενοποίηση περιλαμβάνονται οι: ”ΕΛ. Μουζάκη Εκκοκκιστήρια Σερρών ΑΕΒΕ” 51%, ”Ήλιος Βιομηχανία Πλεκτικής ΑΒΕΕ” 50%, ”Robert Matra ABEE” 60%, ”Elvip S.R.Ο” 35% του εξωτερικού (ΤΣΕΧΙΑ) και ”Macoplex” SA κατά 65,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v