Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άλφα Γκρίσιν: Στόχος η περικοπή εξόδων κατά 20%

Εγγραφή σημαντικών υπεραξιών από ανατίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων της αναμένεται να εγγράψει φέτος η Alpha Γκρίσιν, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δ. Παρθένης στο πλαίσιο της Γ.Σ.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Άλφα Γκρίσιν: Στόχος η περικοπή εξόδων κατά 20%
Εγγραφή σημαντικών υπεραξιών από ανατίμηση της εύλογης αξίας των ακινήτων της αναμένεται να εγγράψει φέτος η Alpha Γκρίσιν, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Δ. Παρθένης στο πλαίσιο της σημερινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

Συγκεκριμένα, τα ακίνητα στα οποία οι επενδύσεις έχουν παγώσει μέχρι νεωτέρας θα θεωρηθούν λογιστικά έως επενδυτικά ακίνητα και έτσι θα αρχίσουν να αποτιμώνται σε εύλογες αξίες.

Πάντως, η επένδυση στο ακίνητο της Κρακοβίας συνεχίζεται κανονικά και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα του 2010.

Παράλληλα, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε πρωτοποριακό χρηματοδοτικό πρόγραμμα (από την τοπική θυγατρική της Eurobank) μέσω του οποίου χρηματοδοτείται το 100% της αγοράς του ακινήτου από τους πελάτες.

- Στόχος για μείον 20% στα λειτουργικά έξοδα

Φετινός στόχος της εταιρίας είναι η περικοπή των λειτουργικών εξόδων κατά 20% και αυτό φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τη μέχρι τώρα πορεία της εταιρίας.

Παράλληλα, προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξαν σημαντικές περικοπές και στις αμοιβές των μελών του Δ.Σ. καθώς και των υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένων και των κ. Γκρίσιν, Κακούσιου, Παρθένη και Καπελεκάκη.

- Η φετινή πορεία - κυνήγι ευκαιριών

Ο κλάδος των κλιματιστικών παρουσιάζει σημαντική υποχώρηση έναντι της περυσινής χρήσης, ενώ αντίθετα η δραστηριότητα στα συστήματα υποστήριξης εμφανίζει άνοδο στην Ελλάδα και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στη Βουλγαρία.

Στα συστήματα υποστήριξης επίσης αναζητούνται τοπικοί συνεταίροι στην Ουκρανία και στη Σερβία προκειμένου η Alpha Γκρίσιν να επεκτείνει τις δραστηριότητές της καις στις χώρες αυτές.

Στον χώρο των εναλλακτικών πηγών ενέργειας (συμμετοχή 20%) υπάρχει ελπίδα για κάποιο θετικό νέο σε ό,τι αφορά τη λήξη άδειας κατά τους επόμενους μήνες στην Ελλάδα, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση της Βουλγαρίας επειδή η εταιρία μαζί με μία ομάδα επενδυτών βολιδοσκοπεί αιολικό πάρκο 130 - 140 MW στην κεντρική Βουλγαρία.

-  Ίδιες μετοχές - μέρισμα

Κατά τη σημερινή Γ.Σ. αποφασίστηκαν επίσης τα παρακάτω:

Α) Η μη διανομή μερίσματος προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα.
Β) Η δυνατότητα αγοράς ίδιων μετοχών έως ποσοστού 10% ήτοι 1.117.250 μετοχές έναντι τιμήματος 0,5 - 2,5 ευρώ.
Γ) Η απορρόφηση έναντι συμβολικού τιμήματος της εταιρίας Alpha Γκρίσιν υπηρεσιών διοίκησης και χρηματοοικονομικών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v