Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα σύμβαση 54,6 εκατ. ευρώ για Ιόνιο Α.Ε.

Ακόμη ένα δημόσιο έργο προσθέτει στο κατασκευαστικό του αντικείμενο ο όμιλος Μαρούλη, καθώς αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος μέσω της θυγατρικής Ιόνιος Α.Ε. σε έργο 54,6 εκατ.  που αφορά στην κατασκευή του φράγματος Ασωπού.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Νέα σύμβαση 54,6 εκατ. ευρώ για Ιόνιο Α.Ε.
Ακόμη ένα δημόσιο έργο προσθέτει στο κατασκευαστικό του αντικείμενο ο όμιλος Μαρούλη, καθώς -μετά την επικράτησή του την περασμένη εβδομάδα σε τέσσερις διαγωνισμούς της Εγνατίας Οδού (σχετικό ρεπορτάζ στις 11/5/09)- αναδείχτηκε οριστικός ανάδοχος μέσω της θυγατρικής Ιόνιος Α.Ε. σε έργο 54,6 εκατ. ευρώ που αφορά στην κατασκευή του φράγματος Ασωπού στον νομό Κορινθίας.

Η σύμβαση ανάθεσης του έργου πρόκειται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα.

Μετά την εξαγορά της ΑΕΓΕΚ και της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής ο όμιλος Μαρούλη έχει ενισχύσει σημαντικά τη θέση του στον χώρο των κατασκευών, όπου μέχρι πρόσφατα είχε παρουσία κυρίως μέσω της εταιρίας 6ης τάξης Ιόνιος Α.Ε.

Σήμερα, χάρη στα έργα που διέθετε η ΑΕΓΕΚ συμμετέχει στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης αλλά και της Αθήνας (σταθμοί σε Αγία Παρασκευή, σε Χολαργό, σε Νομισματοκοπείο), καθώς επίσης και στο έργο παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου Ράχες Μαλιακού - Κλειδί Ημαθίας.

Παράλληλα, με την υλοποίηση των έργων της ΑΕΓΕΚ, τα οποία είχαν σταματήσει την περίοδο 2007 - 2008 εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων ρευστότητας που αντιμετώπιζε η εισηγμένη, ο όμιλος Μαρούλη κατάφερε να βελτιώσει την οικονομική θέση της εταιρίας και να περιορίσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται φέτος η ΑΕΓΕΚ να επιστρέψει στην κερδοφορία και αυτό το είχε πετύχει για τελευταία φορά το 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v