Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Κέρδη 6,6 εκατ., αύξηση εσόδων στο Q1

Κερδοφορία και ενίσχυση των βασικών οικονομικών μεγεθών κατά το Α’ Τρίμηνο του 2009 παρουσιάζει η Lavipharm. Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε € 6,6 εκατ.

Lavipharm: Κέρδη 6,6 εκατ., αύξηση εσόδων στο Q1
Κερδοφορία και ενίσχυση των βασικών οικονομικών μεγεθών κατά το Α’ Τρίμηνο του 2009 παρουσιάζει η Lavipharm.

Τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας σε επίπεδο ομίλου ανήλθαν σε € 6,6 εκατ. έναντι ζημιών ύψους €1,5 εκατ. την περσινή περίοδο ενώ ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε σε €59,7 εκατ. από €59,6 εκατ. την περσινή περίοδο.  

Παρά το έντονα δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την έκδηλη αβεβαιότητα στις διεθνείς αγορές, η Lavipharm προχώρησε στην υπογραφή δυο σημαντικών συμβάσεων.

Όπως πρόσφατα ανακοινώθηκε, υπεγράφη η σχετική σύμβαση για την αναδιάρθρωση και τελική διευθέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της θυγατρικής εταιρείας στις Η.Π.Α. Lavipharm Corp.. Παράλληλα, υπεγράφη σύμβαση με επενδυτή, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται η επαρκής χρηματοδότηση της εν λόγω θυγατρικής εταιρείας μέχρι την εμπορική διάθεση του διαδερμικού συστήματος φαιντανύλης της Lavipharm στην αμερικανική αγορά.

Πιο συγκεκριμένα, η διαγραφή οφειλής ύψους $16,04 εκατ., που προβλέπεται από τη συμφωνία με το βασικό πιστωτή, βελτίωσε τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου, τα οποία παρουσιάζουν κέρδη μετά από φόρους €11,3 εκατ. έναντι ζημιών €2,7 εκατ. κατά το Α’ Τρίμηνο του 2008. Ομοίως, τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε € 6,6 εκατ. έναντι ζημιών ύψους €1,5 εκατ. την περσινή περίοδο.
 
Ταυτόχρονα, σε επίπεδο ισολογισμού, η ανωτέρω διαγραφή ενίσχυσε τα Ίδια Κεφάλαια του Ομίλου, τα οποία αυξήθηκαν κατά 53,5% (από €18,4 εκατ. στο τέλος Δεκεμβρίου του 2008 σε €28,3 εκατ. την 31η Μαρτίου 2009), ενώ με τη ρύθμιση του υπολοίπου ποσού του δανείου, μέρος του βραχυπρόθεσμου δανεισμού μετατράπηκε σε μακροπρόθεσμο.

Επιπλέον, και παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία και την κρίση ρευστότητας σε παγκόσμιο επίπεδο, ο Ενοποιημένος Κύκλος Εργασιών διαμορφώθηκε σε €59,7 εκατ. από €59,6 εκατ. την περσινή περίοδο, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε €3,5 εκατ. από €1,9 εκατ. Οι λειτουργικές δαπάνες συγκρατήθηκαν κατά 14,1%, στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης και ορθολογισμού των εξόδων του Ομίλου.

Όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm A.E., ο Κύκλος Εργασιών παρουσίασε σταθερότητα κι ανήλθε σε €14,4 εκατ. από €14,0 εκατ. το Α’ Τρίμηνο του 2008 και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχύθηκαν και ανήλθαν σε €1,6 εκατ. από €1,2 εκατ.. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €443 χιλ. από ζημίες ύψους €167 χιλ., ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €182 χιλ. από ζημίες ύψους €355 χιλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v