Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Σε πλήρη αναδιάρθρωση προχωρά η διοίκηση

Σε πλήρη αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου ΑΕΓΕΚ με την ένταξη σε αυτόν και των εταιριών συμφερόντων του Γ. Μαρούλη προχωρά η νέα διοίκηση της εισηγμένης.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΑΕΓΕΚ: Σε πλήρη αναδιάρθρωση προχωρά η διοίκηση
Σε πλήρη αναδιάρθρωση της δομής του ομίλου ΑΕΓΕΚ με την ένταξη σε αυτόν και των εταιριών συμφερόντων του Γ. Μαρούλη προχωρά η νέα διοίκηση της εισηγμένης. Η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει σταδιακά το 2009 και αναμένεται να κορυφωθεί το 2010.

Ειδικότερα, η ηγεσία του ομίλου ΑΕΓΕΚ υπό τον κ. Μαρούλη σχεδιάζει τη σταδιακή απόκτηση ποσοστών συμμετοχής από την ΑΕΓΕΚ στις εταιρίες που αυτήν τη στιγμή ανήκουν στον όμιλο Μαρούλη (Ιόνιος ΑΕ, Πρόμαχος ΑΕ κα), καθώς επίσης και τη δημιουργία εταιριών παραχώρησης και real estate στις οποίες θα εισφερθούν τα αυτό-χρηματοδοτούμενα έργα και τα ακίνητα του ομίλου.

Επιπλέον, για την εξασφάλιση εσόδων, η εισηγμένη θα δώσει έμφαση στην παροχή υπηρεσιών συμβούλων και διαχείρισης έργων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή τη στιγμή, η ΑΕΓΕΚ ελέγχει το 20% της ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστικής, το 10% του έργου παραχώρησης Μαλιακός – Κλειδί, καθώς επίσης και το 20% μιας σειράς εταιριών διαχείρισης πάρκινγκ (Αθηναϊκοί Σταθμοί ΑΕ, Polis Park ΑΕ και Smirny Park AE).

Στη σημερινή Γ.Σ. η διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι το ανεκτέλεστο υπόλοιπο του ομίλου ανέρχεται στο 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 1 δισ. ευρώ αφορά έργα που έχει αναλάβει ή που πρόκειται σύντομα να υπογράψει η ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική.

Για το θέμα του reverse split δεν υπήρξε η απαραίτητη απαρτία (η απαρτία ήταν 50,6%, ενώ απαιτούνταν για το συγκεκριμένο θέμα 75%), με αποτέλεσμα η απόφαση να παραπεμφθεί σε επαναληπτική συνέλευση που θα συγκληθεί στις 10 Ιουνίου.

---Συγκρότηση του Δ.Σ. σε Σώμα

Στην τακτική Γενική Συνέλευση, εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ορίσθηκαν τα ανεξάρτητα μέλη αυτού.

Μετά την ως άνω εκλογή, η συγκρότησή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα καθώς και η παροχή δικαιωμάτων εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρίας έχουν ως ακολούθως:

1. Η συγκρότησή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα έως τη λήξη της θητείας του, δηλαδή έως τις 30.06.2012, είναι η ακόλουθη:
Σωτήριος Γαβριήλ Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος /Εκτελεστικό Mέλος
Αθανάσιος Ευμορφόπουλος Αντιπρόεδρος /Εκτελεστικό Μέλος
Μιχαήλ Σίμας Αντιπρόεδρος /Εκτελεστικό Μέλος
Χαρίτων-Ιπποκράτης Διονυσάτος Διευθύνων Σύμβουλος/ Εκτελεστικό Μέλος
Ιωάννης Τσιτσιλώνης Εκτελεστικό Μέλος
Θεόδωρος Μέγγουλης Εκτελεστικό Μέλος
Ευάγγελος Γαρμπής Μη Εκτελεστικό Μέλος
Μιχαήλ Κοράλλης Μη Εκτελεστικό Μέλος
Απόστολος Γεωργιάδης Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Βασίλειος Γκουρογιάννης Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος
Ιωάννης Παπανδρέου Ανεξάρτητο μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Την εταιρία εκπροσωπούν και δεσμεύουν, με την υπογραφή τους και την εταιρική σφραγίδα, ο κ. Σωτήριος Π. Γαβριήλ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, και ο κ. Χαρίτος Δ. Διονυσάτος, Διευθύνων Σύμβουλος, ενεργώντας έκαστος ατομικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v