Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ:Προχωρά σε reverse split-συμψηφισμό ζημιών

Τις διαδικασίες για την ισορροπία ιδίων κεφαλαίων και του μετοχικού της κεφαλαίου με στόχο την άρση της επιτήρησης της μετοχής της καθώς επίσης και τη μείωση του αριθμού των μετοχών της δρομολογεί η ΑΕΓΕΚ.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΑΕΓΕΚ:Προχωρά σε reverse split-συμψηφισμό ζημιών
Τις διαδικασίες για την ισορροπία ιδίων κεφαλαίων και του μετοχικού της κεφαλαίου με στόχους την άρση της επιτήρησης της μετοχής της καθώς επίσης και τη μείωση του αριθμού των μετοχών της από τα 366 εκατ. που είναι σήμερα στα 33,3 εκατ. δρομολογεί η ΑΕΓΕΚ, μετά τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα στην επαναληπτική γενική συνέλευση.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις αυτές, η ΑΕΓΕΚ θα προχωρήσει κατ' αρχάς σε αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της και σε ταυτόχρονη μείωση του αριθμού των τίτλων της (reverse split).

Ειδικότερα, η ονομαστική αξία της μετοχής θα αυξηθεί από το 0,50 ευρώ στα 5,50 ευρώ, ενώ 11 παλαιές μετοχές θα συνενωθούν σε μία, με αποτέλεσμα από τα 366 εκατ. μετοχές ο αριθμός του να μειωθεί στα 33.301.715 νέες μετοχές.

Στη συνέχεια, θα γίνει ΑΜΚ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών κατά 33 εκατ. ευρώ και αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από τα 5,50 ευρώ στα 6,50 ευρώ.

Τέλος, αποφασίστηκε να γίνει ταυτόχρονη μείωση του Μ.Κ. με συμψηφισμό ζημιών ύψους 205 εκατ. ευρώ και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από τα 6,50 ευρώ στο 0,32 ευρώ ανά μετοχή.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, με τις κινήσεις αυτές θα υπάρξει ισορροπία των ιδίων κεφαλαίων με το μετοχικό κεφάλαιο και θα μειωθεί ο αριθμός των μετοχών με χρηματιστηριακά οφέλη για την ΑΕΓΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Σωτήρης Γαβριήλ ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα ο όμιλος της ΑΕΓΕΚ ανέλαβε έργα συνολικού προϋπολογισμού 400 εκατ. ευρώ, ενώ τόνισε σε ό,τι αφορά τις υψηλές εκπτώσεις με τα οποία αυτά αναλήφθηκαν ότι οι προσφορές είναι αποτέλεσμα μελέτης και δεν βάζουν σε κίνδυνο την εισηγμένη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v