Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τι σχεδιάζουν Epsilon Net, Entersoft, Performance

Τι σχεδιάζουν τώρα οι τρεις εταιρίες πληροφορικής που είναι εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά της Σοφοκλέους. Οι προβλέψεις ανάπτυξης της Epsilon Net, τα σχέδια της Entersoft για εξαγορές και η ΑΜΚ της Performance.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Τι σχεδιάζουν Epsilon Net, Entersoft, Performance
Πρόκειται για τις τρεις εταιρίες πληροφορικής που είναι εισηγμένες στην Εναλλακτική Αγορά της Σοφοκλέους, οι δύο εκ των οποίων (Epsilon Net και Entersoft) κατάφεραν τόσο πέρυσι όσο και κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο να αυξήσουν τις οικονομικές τους επιδόσεις, παρά τη γενικότερη δυσμενή συγκυρία στον κλάδο και στην οικονομία γενικότερα. Οι δύο αυτές μάλιστα εταιρίες πέρυσι σημείωσαν κερδοφορίες που θα ήθελαν να έχουν πολλές από τις εισηγμένες του κλάδου στην κύρια αγορά του Χ.Α.


Epsilon Net: Προβλέπει άνοδο και φέτος

H διοίκηση της Epsilon Net πιστεύει ότι και θα συνεχιστεί και φέτος η αναπτυξιακή της πορεία, παρά την οικονομική κρίση, λόγω του ότι ένα μεγάλο ποσοστό των εργασιών της είναι επαναλαμβανόμενο (συμφωνίες υποστήριξης προγραμμάτων, συνδρομές κ.λπ.) και λόγω των νέων προϊόντων που λανσάρει στην αγορά. Πέρυσι η Epsilon Net σημείωσε κύκλο εργασιών 8,8 εκατ. και καθαρά κέρδη 1,7 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης, κ. Γιάννη Μίχο, "η κρίση στέλνει ένα μήνυμα στις επιχειρήσεις για καλύτερη οργάνωση, για μείωση του κόστους και για αύξηση της παραγωγικότητας και όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν χωρίς τη συμβολή της πληροφορικής, για τον λόγο αυτό ο κλάδος θα πληγεί πολύ λιγότερο από τους υπόλοιπους, αν τελικά δεν βγει ωφελημένος από ένα χρονικό σημείο και μετά".

Στις κινήσεις των τελευταίων μηνών ξεχωρίζουν η απόκτηση του 100% των μετοχών της εταιρίας Οικονομικές Εκδόσεις και του 37,77% της Κολλέγιο Citi U Εκπαιδευτική με σκοπό να υπάρξει προσέγγιση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας και σε προπτυχιακό επίπεδο και όχι μόνο σε μεταπτυχιακό όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Entersoft: Πάνω από +20% στο 6μηνο, βλέπει εξαγορές

H Entersoft αναμένει κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο άνοδο του κύκλου εργασιών της περισσότερο από 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο τραπεζικός της δανεισμός είναι μηδενικός (το 2008 ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 7,11 εκατ. και τα κέρδη προ φόρων σε 1,55 εκατ. ευρώ).

Η εισηγμένη αναζητά εξαγορές μικρότερων εταιριών προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε εξειδικευμένα προϊόντα και σε πελατολόγιο. Στους στόχους της Entersoft είναι να διεισδύσει στην κατηγορία των μικρότερων επιχειρήσεων, καθώς και η μεγαλύτερη διεθνοποίησή της (έως το 2010 να έχει αποκτήσει παρουσία σε δύο ακόμη χώρες).

Σήμερα, γύρω στο 41% των εσόδων της Entersoft είναι επαναλαμβανόμενα, ποσοστό που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Αντώνη Κοτζαμανίδη, αναμένεται να διευρυνθεί στο μέλλον. Φέτος η εισηγμένη προχώρησε στην εξαγορά της εταιρίας Nova Consulting.

Performance: Προς ΑΜΚ 2 εκατ. ευρώ

Η Performance εισήλθε στο χρηματιστήριο χωρίς να αντλήσει κεφάλαια λόγω του δυσμενούς χρηματιστηριακού κλίματος. Η εισηγμένη, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, κ. Δημήτρη Παπαντωνίου, προτίθεται να αντλήσει 2 εκατ. ευρώ προκειμένου να αυξήσει το πελατολόγιό της, να επεκταθεί στο εξωτερικό και να προσπαθήσει να διεκδικήσει έργα του δημόσιου τομέα.

Η Performance δραστηριοποιείται στην αγορά του business continuity, η οποία στην Ελλάδα υπολογίζεται στα 100 εκατ. ευρώ. Πέρυσι η εισηγμένη σημείωσε κύκλο εργασιών 11,8 εκατ. και οριακά ζημιογόνο αποτέλεσμα εξαιτίας:

α) Της μεγάλης υποχώρησης που σημείωσε η ζήτηση από επιχειρήσεις (π.χ. βλέπε τράπεζες) τόσο το τελευταίο τρίμηνο του 2008 όσο και τους πρώτους φετινούς μήνες (μέχρι και πρόσφατα, οπότε άρχισε η τάση να αντιστρέφεται).
β) Των επισφαλειών που προέκυψαν από το κλείσιμο των εταιριών Lannet και Teledome.
γ) Των εξόδων για την είσοδο της εταιρίας στην ΕΝ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v