Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lavipharm: Εκτιμά θετική πορεία το 2009

Εκτιμήσεις για θετική πορεία εντός του 2009 και στο εξής διατύπωσε η διοίκηση της Lavipharm κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Lavipharm: Εκτιμά θετική πορεία το 2009
Εκτιμήσεις για θετική πορεία εντός του 2009 και στο εξής διατύπωσε η διοίκηση της Lavipharm κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής Γενικής Συνέλευσης.

Ειδικότερα μετά την υπογραφή συμβάσεων στις αρχές του 2009 με πιστωτές, τον υπεργολάβο παραγωγής της φαιμτανύλης στις ΗΠΑ, και την αλλαγή της εμπορικής σύμβασης για την κυκλοφορία του συγκεκριμένου προϊόντος η εταιρία εκτίμησε ότι έχει αφήσει πίσω της τα χειρότερα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η κυκλοφορία της φαιμτανύλης στις ΗΠΑ αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2010. Σε ότι αφορά την πορεία του 2009 ο όμιλος συνεχίζει την προώθηση νέων προϊόντων δικής του ανάπτυξης και παραγωγής με στόχο να κυκλοφορήσει στην διετία 2009-10 τόσο εγχώριος όσο και στο εξωτερικό.

Η διοίκηση εκτίμησε επίσης ότι στο τέλος του 2009 θα φανούν τα αποτελέσματα της εσωτερικής αναδιάρθρωσης που στοχεύει στη μείωση κόστους λειτουργίας και δανεισμού.

Τέλος στο β’ τρίμηνο του 2009 η πορεία των μεγεθών της εταιρίας κρίνεται σταθερή σε σχέση με το α΄ τρίμηνο.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, κ. Θανάσης Λαβίδας, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πορεία της Lavipharm στον ελληνικό και το διεθνή επιχειρηματικό χώρο. Εστίασε στις θετικές εξελίξεις της δραστηριότητας στην Αμερική, ως απόρροια των τεσσάρων νέων συμφωνιών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται και στα θετικά αποτελέσματα του Α' τριμήνου του 2009 του Ομίλου.

Ο κ. Λαβίδας τόνισε χαρακτηριστικά "Η ρύθμιση με τον πιστωτή, το ενδιαφέρον του επενδυτή και η δέσμευση του διανομέα αποδεικνύουν τις δυνατότητες εμπορικής επιτυχίας του προϊόντος στην αμερικανική αγορά."

Αναφορικά με την πορεία της μετοχής, ο κ. Λαβίδας επεσήμανε ότι, παρά τις ακραίες συνθήκες που επικράτησαν στις Κεφαλαιαγορές, η τιμή της μετοχής της Lavipharm, όχι μόνο δεν κατέγραψε απώλειες, αλλά από τον Ιούνιο του 2008 ως σήμερα σημειώνει άνοδο της τάξης του 6%.

Αναφέρθηκε επίσης στο επιχειρηματικό πλάνο της Lavipharm από το 2009, δηλώνοντας: "Το νέο οικονομικό περιβάλλον επιβάλλει νέους κανόνες δράσης και ανάπτυξης. Μας καλεί να επιδείξουμε εγρήγορση, να αναλάβουμε την πρόκληση της προσαρμογής αλλά και του εκσυγχρονισμού, να δημιουργήσουμε νέους αναπτυξιακούς όρους και νέα οικονομικά σύνορα, να προωθήσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη και να επιδείξουμε ουσιαστική κοινωνική ευθύνη, να προβάλλουμε την επιχείρησή μας ως πρότυπο ομαδικής δουλειάς, παραγωγικότητας, οργάνωσης, μακρόπνοου σχεδιασμού και αποτελεσματικότητας.

Αυτό είναι για εμάς το νέο μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθούμε από εδώ και μπρος."

Στη συνέχεια, ο κ. Χρήστος Μανιάτης, Γενικός Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου, παρουσίασε τον οικονομικό απολογισμό του 2008, καθώς και τα αποτελέσματα του Α' τριμήνου του 2009, στα οποία εμφανίζονται ήδη προοπτικές ανάπτυξης, με αυξημένες πωλήσεις και EBITDA.

Σημειώνεται ότι η ΓΣ ενέκρινε όλα τα θέματα της ατζέντας με απαρτία 54,53%.

Ειδικότερα αποφασίσθηκε με 27.753.023 ψήφους, ήτοι παμψηφεί, η αλλαγή στη χρήση μέρους των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας που αποφασίσθηκε από την από 23/05/2007 Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ύψους Ευρώ 37.721.376 και συγκεκριμένα αποφασίσθηκε η διάθεση ποσού Ευρώ 3.700.000 προς μείωση βραχυπρόθεσμου δανεισμού της Εταιρείας, αντί της προβλεπόμενης χρήσης στο Ενημερωτικό Δελτίο "Επέκταση Εγκαταστάσεων & Υποδομών για την παραγωγή διαδερμικών συστημάτων".

Η εταιρεία δεν θα διανείμει μέρισμα για τη χρήση 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v