Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαράγκης: Άνοδος επιδόσεων παρά την κρίση

Επιμένει στον αρχικό φετινό στόχο για επίτευξη οριακού θετικού αποτελέσματος (από ζημίες πέρυσι) η διοίκηση της Βαράγκης, καθώς μάλιστα τα έσοδα του πρώτου πενταμήνου είναι υψηλότερα από τις αντίστοιχες προβλέψεις.

  • του Στέφανου Κοτζαμάνη
Βαράγκης: Άνοδος επιδόσεων παρά την κρίση
Επιμένει στον αρχικό φετινό στόχο για διατήρηση του περυσινού κύκλου εργασιών και για επίτευξη οριακού θετικού αποτελέσματος (από ζημίες πέρυσι) η διοίκηση της Βαράγκης, καθώς μάλιστα τα έσοδα του πρώτου πενταμήνου είναι υψηλότερα από τις αντίστοιχες προβλέψεις. 

Ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης κ. Δημήτριος Βαράγκης, υποστηρίζει: "Σε κάθε περίπτωση πάντως, η αγορά παραμένει πολύ δύσκολη μέχρι σήμερα και δεν μπορεί κάποιος να προβλέψει με ασφάλεια το β΄ εξάμηνο. Έργα που "τρέχουν" υπάρχουν, αλλά είναι ορατός ο κίνδυνος κάποιοι πελάτες να αναβάλουν τις παραγγελίες τους λόγω της κρίσης, ενώ επίσης είναι αρκετά πιθανόν να δούμε στον κλάδο την κατάσταση να επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο" και συνεχίζει:

"Το ευχάριστο είναι ότι από πέρυσι έχει αρχίσει να αποδίδει η μεγάλη στροφή που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Το 2008 ο τζίρος μας αυξήθηκε κατά 14% σε μια δύσκολη χρονιά, ενώ το 60% των εσόδων μας προήλθε από ιδιοπαραγόμενα προϊόντα, με το 80% του ύψους των πωλήσεων των ιδιοπαραγόμενων προϊόντων να κατευθύνεται στο εξωτερικό. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν η έμφαση που δώσαμε στα ειδικά επαγγελματικά έργα, με αποτέλεσμα ο τομέας της λιανικής -που επηρεάζεται περισσότερο από την κρίση- να αποτελεί μόνο το 25% των πωλήσεών μας".

Αναφερόμενος στους κυριότερους στόχους που θα επιδιωχθούν μέσα στο 2009, ο κ. Βαράγκης αναφέρθηκε στη μείωση των υποχρεώσεων προς τις τράπεζες, στην έμφαση για την ανάληψη έργων υψηλότερου περιθωρίου κέρδους καθώς και σε κινήσεις περιορισμού του κόστους.

Σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις λιανικής έχει γίνει και εκεί μια προσπάθεια ενίσχυσης των πωλήσεων μέσα από τη διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας, πλην όμως εξετάζεται και το ενδεχόμενο κάποιας αναδιάρθρωσης του δικτύου των καταστημάτων με στόχο την εξοικονόμηση του κόστους.

Αλλαγή μοντέλου

Η ουσία είναι ότι το μοντέλο λειτουργίας της εισηγμένης έχει διαφοροποιηθεί δραστικά κατά τα τελευταία χρόνια. Το κύριο βάρος έχει δοθεί στην ανάληψη ειδικών επαγγελματικών έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από παραγωγή που θα γίνεται είτε στο Σχηματάρι είτε στη δυτική Ευρώπη και θα συνοδεύεται από μακρόχρονες εγγυήσεις.

Το συγκριτικό πλεονέκτημα έγκειται στην προσφορά ολοκληρωμένης λύσης, στην τεχνογνωσία, στην προσαρμογή στις ανάγκες του πελάτη αλλά και στην υποστήριξη μετά την πώληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v