Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nestle:Σημαντική ενίσχυση οικονομικών μεγεθών

Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών κόντρα στην κρίση πέτυχε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οικονομικής χρήσης σε σχέση με το 2007 η Nestle Ελλάς.

  • της Αλεξάνδρας Γκίτση
Nestle:Σημαντική ενίσχυση οικονομικών μεγεθών
Σημαντική ενίσχυση των οικονομικών της μεγεθών κόντρα στην κρίση πέτυχε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οικονομικής χρήσης σε σχέση με το 2007 η Nestle Ελλάς, η οποία για την τρέχουσα χρήση εστιάζει στο να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα κόστη, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά, προσφέροντας στους καταναλωτές τα προϊόντα της σε ανταγωνιστικές τιμές.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της περασμένης χρήσης η εταιρία πέτυχε αύξηση 7,37% του κύκλου εργασιών της σε σχέση με το 2007, με αποτέλεσμα αυτός να ανέλθει σε 378,194 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 91,958 εκατ. ευρώ ή 24,31% του κύκλου εργασιών, από 68,710 εκατ. ευρώ ή 19,51% του κύκλου εργασιών το 2007.

Σημαντική ήταν και η άνοδος στα κέρδη προ φόρων, χρηματοοικονομικών, επενδύσεων και αποσβέσεων EBITDA, τα οποία άγγιξαν πέρυσι τα 103,359 εκατ. ευρώ από 71,946 εκατ. ευρώ το 2007. Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο του 2008 η εταιρία εξαγόρασε το 100% των μετοχών της ΜΑΚΑΝ Α.Ε. έναντι ποσού 31.780.985,07 ευρώ. Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον χώρο της καφετέριας με προϊόντα espresso και με το δικό της προϊόν με το σήμα Freddoccino.

Εν τω μεταξύ και σε ό,τι αφορά το πρόστιμο ύψους 29.951.665 ευρώ που της επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εταιρία άσκησε στις 30 Μαρτίου ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών προσφυγή για την ακύρωση της ως άνω απόφασης.

Επίσης, η εταιρία κατέθεσε αίτηση ενώπιον του προέδρου του ως άνω δικαστηρίου για την ολική ή μερική έστω αναστολή της καταβολής του προστίμου που άλλως είναι άμεσα απαιτητό. Σε περίπτωση που η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών είναι αρνητική, ολικώς ή μερικώς, η εταιρία θα προσφύγει με την αναιρετική διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο υπόμνημά της ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην προσφυγή της ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών έχουν περιληφθεί και τέτοιες αιτιάσεις ώστε να είναι εφικτή η προσφυγή της εταιρίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο