Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος: Αύξηση μεγεθών προβλέπει η διοίκηση

Αύξηση των πωλήσεων κατά 20%-25% και τριπλασιασμό των κερδών προβλέπει η διοίκηση της Τηλέτυπος για το πρώτο τρίμηνο του 2004, όσον αφορά στη μητρική, ενώ για τον όμιλο αναμένει ενίσχυση των κερδών προ φόρων κατά 20%-25%. Τα σχέδια της εταιρίας για τη Mutlichoice. Πώς σχολιάζουν οι Marfin, Eurobank Sec και Π&Κ.

Τηλέτυπος: Αύξηση μεγεθών προβλέπει η διοίκηση
Αύξηση των οικονομικών μεγεθών προβλέπει η διοίκηση της Τηλέτυπος για το πρώτο τρίμηνο του 2004.

Ειδικότερα, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής επαναληπτικής γενικής συνέλευσης (όπου και εγκρίθηκε η σύναψη ομολογιακού ύψους έως 50 εκατ. ευρώ) οι πωλήσεις της εταιρίας αναμένεται να παρουσιάσουν βελτίωση 20%-25%.

Το ίδιο διάστημα, η διοίκηση της Τηλέτυπος προβλέπει τριπλασιασμό των κερδών της μητρικής και αύξηση της τάξεως του 20%-25% στα κέρδη προ φόρων του ομίλου.

Όπως αναφέρει η Marfin Analysis στο πρωινό της report η διοίκηση της εταιρίας αναμένει συνέχεια των δυνατών διαφημιστικών εσόδων μέχρι και το τέλος των Ολυμπιακών και ύφεση μετά τον Αύγουστο.

Η Marfin Analysis συμπληρώνει πως για το σύνολο του 2004 η διοίκηση της Τηλέτυπος διατηρεί τις προβλέψεις της για αύξηση των πωλήσεων τουλάχιστον κατά 8%-10%.

Σε ό,τι αφορά τη Multichoice, όπως επισημάνθηκε στη γενική συνέλευση, η διοίκηση αναμένει την έγκριση του ΕΡΣ μέχρι το τέλος Ιουνίου ώστε να ολοκληρώσει τη συμφωνία που αφορά σε ανταλλαγή του ποσοστού με το 12,5% της ΝetMed NV και 6,6 εκατ. ευρώ σε μετρητά.

Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να επιφέρει κεφαλαιακά κέρδη ύψους 35 εκατ. ευρώ για τον όμιλο, ενώ –σύμφωνα πάντα με τη Marfin– η διοίκηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εγγραφής προβλέψεων μεταξύ 15-25 εκατ. ευρώ εντός της τρέχουσας χρήσης για εξομάλυνση της κερδοφορίας.

Αναφορικά με τις προβλέψεις η Marfin Analysis σημειώνει πως στις δικές της δεν έχει συμπεριλάβει την όποια επίδραση αναμένεται να έχει η συμφωνία αναφορικά με την πώληση της Multichoice, ενώ συμπληρώνει πως η καθοδήγηση της διοίκησης είναι ανάλογη των εκτιμήσεών της.

Ειδικότερα, η Marfin προβλέπει αύξηση 23,1% στις πωλήσεις του ομίλου στο πρώτο τρίμηνο, καθώς εκτιμά πως θα φτάσουν στα 32,2 εκατ. ευρώ, με τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων να ενισχύονται κατά 22,7%, στα 1,6 εκατ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Eurobank Securities προβλέπει αύξηση 23,8% στον κύκλο εργασιών της μητρικής, ο οποίος εκτιμά πως θα ανέλθει στα 31,1 εκατ. ευρώ ως αποτέλεσμα της ενίσχυσης της διαφημιστικής δαπάνης κατά 20,4% στο πρώτο τρίμηνο του 2004, με την παράλληλη αύξηση του μεριδίου αγοράς της Τηλέτυπος στο 29,3% από 28,2%.

Τα κέρδη προ φόρων της εισηγμένης αναμένεται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank Securities, να παρουσιάσουν άνοδο 163% και να φτάσουν στα 1,33 εκατ. ευρώ από 510 χιλιάδες ευρώ του πρώτου τριμήνου του 2003, ενώ για τον όμιλο η χρηματιστηριακή προβλέπει αύξηση 23,1% στις πωλήσεις και 17,3% στα κέρδη προ φόρων.

Εξάλλου, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως οι εκτιμήσεις της διοίκησης της Τηλέτυπος είναι ανάλογες των δικών της, καθώς προβλέπει άνοδο 23% στον κύκλο εργασιών και 22,3% στα κέρδη προ φόρων για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Επιπλέον, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ επισημαίνει πως διατηρεί τη σύσταση ”underweight” και την τιμή-στόχο των 6 ευρώ για τη μετοχή της Τηλέτυπος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v