Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sato: Bonus 2,5 εκατ. ευρώ στα EBITDA το 2010

Οφέλη από την εσωτερική αναδιοργάνωση, τη λειτουργία του νέου logistics center, τη συγκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών στην Ελευσίνα αλλά και την προϊοντική ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων ENTOS αναμένει ο όμιλος Sato.

  • της Πέννυς Κούτρα
Sato: Bonus 2,5 εκατ. ευρώ στα EBITDA το 2010
Οφέλη από την εσωτερική αναδιοργάνωση, τη λειτουργία του νέου logistics center, τη συγκέντρωση των διοικητικών υπηρεσιών στην Ελευσίνα αλλά και την προϊοντική ενίσχυση του δικτύου καταστημάτων ENTOS αναμένει σταδιακά όμιλος Sato.
 
Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, στο περιθώριο της τακτικής Γ.Σ. των μετόχων του, η συγκέντρωση των αποθεμάτων στο logistics center, γεγονός που απελευθέρωσε οκτώ μισθωμένες αποθήκες και η αποτελεσματικότητα που θα προσφέρει στον όμιλο εκτιμάται ότι θα έχει θετική επίδραση της τάξης των 2,5 εκατ. ευρώ στα κέρδη EBITDA το 2010.

Η τακτική Γ.Σ. ενέκρινε την αλλαγή έδρας της εταιρίας στην Ελευσίνα, όπου θα συγκεντρωθούν πλέον και οι διοικητικές υπηρεσίες του ομίλου απελευθερώνοντας το ιδιόκτητο ακίνητο στο Μαρούσι, το οποίο ο όμιλος θα εκμισθώσει, αναμένοντας έσοδα της τάξης του 1 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο εμπορικής δραστηριότητας το δίκτυο ΕΝΤΟS, το οποίο αριθμεί σήμερα 8 ιδιόκτητα καταστήματα και 11 σημεία franchise, αναμένεται να ενισχυθεί με δύο ακόμη σημεία franchise τους επόμενους μήνες.

Η προσθήκη προϊόντων οικιακής χρήσης σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία έχει ευνοήσει τις πωλήσεις του δικτύου, οι οποίες πιέστηκαν στο α΄ εξάμηνο κυρίως λόγω των ανακαινίσεων και του λανσαρίσματος των νέων προϊόντων. Σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, ωστόσο, στο β΄ εξάμηνο του 2009, εκτιμάται ότι το εν λόγω λιανικό δίκτυο θα αποδώσει θετικότερα. Σταθερές πωλήσεις εμφανίζουν επίσης τα υπόλοιπα και μικρότερα σε δυναμικότητα λιανικά δίκτυα της Sato (Maison Coloniale, Bo Concept, Divan&Divani).

Aντιθέτως, πιέσεις δέχεται ο τομέας του επαγγελματικού επίπλου στην εγχώρια αγορά, εξαιτίας της ακύρωσης νέων εξοπλιστικών projects, αλλά και του οξυμένου ανταγωνισμού. Αντίστοιχη πορεία εμφανίζει και η γερμανική θυγατρική του ομίλου, σε αντίθεση με την τουρκική θυγατρική η οποία εμφανίζει ικανοποιητική αύξηση πωλήσεων στην τοπική αγορά.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την κοινοπραξία με τον γερμανικό όμιλο ΟΒΙ για την από κοινού επέκταση στη λιανική αγορά του do it yourself, το project έχει παγώσει αλλά δεν έχει ματαιωθεί σύμφωνα με τη διοίκηση της Sato, καθώς οι δύο πλευρές αναμένουν ευνοϊκότερες συνθήκες γαι να προχωρήσουν στις προγραμματισμένες επενδύσεις.

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα της τακτικής Γ.Σ., αποφασίστηκε η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση του 2008 και η επαναγορά μετοχών ποσοστού έως και 8,4% του μετοχικού κεφαλαίου εντός των επόμενων 24 μηνών στο εύρος τιμών μεταξύ 0,40 ευρώ και 5 ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v