Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιλυδα: Αυξημένες οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο

Την αύξηση των πωλήσεων πάνω από 35% καθώς και την εκτίμηση για κέρδη αυξημένα κατά 25% στο α’ τρίμηνο του 2004, ανακοίνωσε η διοίκηση της Iλυδα, κατά την διάρκεια της χθεσινής γ.σ. Εγκρίθηκε επίσης η αλλαγή του διακριτικού τίτλου της εταιρίας σε ”Ιλυδα Πληροφορική” από ”Ιλυδα”.

Ιλυδα: Αυξημένες οι πωλήσεις στο α’ τρίμηνο
Την αύξηση των πωλήσεων πάνω από 35% καθώς και την εκτίμηση για κέρδη αυξημένα κατά 25% στο α’ τρίμηνο του 2004, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιλυδα κ. Ανυφαντάκης, στους μετόχους της εταιρίας κατά την διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε χθες (4/5/2004) το απόγευμα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η γενική συνέλευση μεταξύ των άλλων, ενέκρινε την αλλαγή του διακριτικού τίτλου της εταιρίας σε ”Ιλυδα Πληροφορική” από ”Ιλυδα”.

Επίσης, εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος 0,06 ευρώ ανά μετοχή από τα κέρδη χρήσης 2003. Το συνολικό μέρισμα που διανέμεται στους μετόχους ανέρχεται σε 240.000 ευρώ και αποτελεί το 27,46% των κερδών μετά από φόρους.

Το μέρισμα δικαιούνται και οι νέες μετοχές που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά την εισαγωγή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο, ενώ η ημερομηνία αποκοπής του σχετικού δικαιώματος και ο τρόπος καταβολής του μερίσματος θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

Ακόμη, αποφασίστηκε η εκλογή νέου πενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου το οποίο αποτελούν: οι κ.κ. Βασίλης Ανυφαντάκης (Μηχανικός Πληροφορικής), Μαρία Παπαδοκωστάκη (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός), Κυριαζής Χρηστάκης (Οικονομολόγος), Ιωάννης Ζαφείρης (Οικονομολόγος) και Αθανάσιος Αναστασιάδης (Οικονομολόγος). Οι τρεις τελευταίοι ορίστηκαν και ως ανεξάρτητα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η συνέχιση της κερδοφορίας, τονίζεται στη ανακοίνωση, είναι αποτέλεσμα της ανάπτυξης των εργασιών της εταιρίας, που αξίζει να σημειωθεί ότι επιτεύχθηκε σε ένα περιβάλλον συγκράτησης των δαπανών για επενδύσεις στην πληροφορική από τις λοιπές εταιρείες του κλάδου.



Όπως ακόμα υπογραμμίζεται, η στρατηγική που ακολουθεί η Ιλυδα μέσω της παροχής ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών σε εξειδικευμένες αγορές, της εξεύρεσης κατάλληλων και ταυτόχρονα αποτελεσματικών λύσεων, συνέβαλαν στην εν λόγω αξιοσημείωτη ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της.

Επιπλέον, στην γ.σ., τονίστηκε ότι η αναπτυξιακή πορεία της εταιρίας προβλέπεται να συνεχιστεί και κατά τα επόμενα τρία χρόνια σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, γεγονός σύμφωνα με την εταιρία επιβεβαιώνεται από την συμμετοχή της εταιρείας σε περισσότερα από εξήντα (60) έργα πληροφορικής του Γ’ ΚΠΣ (μέτρο 3.2 και μέτρο 2.7.1) για τα οποία οι πελάτες της Ιλυδα έχουν καταθέσει αντίστοιχες προτάσεις προκειμένου να ενταχθούν στα εν λόγω αναπτυξιακά προγράμματα.

Εξάλλου, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αφορολογήτων αποθεματικών και με έκδοση νέων μετοχών, οι οποίες θα διανεμηθούν δωρεάν στους παλαιούς μετόχους σε αναλογία 2 νέες για κάθε 10 παλαιές.

Διευκρινίζεται στην ανακοίνωση ότι οι νέες μετοχές που θα εκδοθούν θα είναι 800.000 κοινές ονομαστικές, ονομαστικής τιμής 0,5 ευρώ ανά μετοχή. Μετά την αύξηση, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα ανέλθει σε 2.400.000 ευρώ διαιρούμενο σε 4.800.000 κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής τιμής 0,5 ευρώ η κάθε μία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v