Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΔ: Οικονομικό έλεγχο θα ζητήσει ο Σ. Κούτλας

Τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Προοδευτική σχεδιάζει να ζητήσει ο κ. Σπύρος Κούτλας.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
ΠΡΔ: Οικονομικό έλεγχο θα ζητήσει ο Σ. Κούτλας
Τη συνδρομή της Δικαιοσύνης προκειμένου να ενημερωθεί πλήρως για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Προοδευτική σχεδιάζει να ζητήσει ο κ. Σπύρος Κούτλας, ο οποίος -αν και ελέγχει το 8% της εισηγμένης- δεν συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.

Έχοντας έρθει εδώ και περίπου τρία χρόνια σε ρήξη με τον αδελφό του και επικεφαλής της Προοδευτικής κ. Κώστα Κούτλα, ο κ. Σπύρος Κούτλας αφήνει υπονοούμενα για ατασθαλίες από τη σημερινή διοίκηση και εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη αμέσως μετά την επικείμενη έκτακτη γενική συνέλευση της επιχείρησης, όπου θα συζητηθούν τα θέματα της τριπλής αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και της εισόδου στρατηγικού επενδυτή.

Αφορμή για την έναρξη μιας ακόμη δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στους κ. Κώστα και Σπύρο Κούτλα (σ.σ.: βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η εκδίκαση της αγωγής του πρώτου που κατηγορεί τον αδελφό του για ενέργειες και δηλώσεις που δυσφήμησαν και ζημίωσαν την εταιρία) αποτέλεσε η ελλιπής -όπως τουλάχιστον τη χαρακτηρίζει ο δεύτερος- ενημέρωση που είχε από το διοικητικό συμβούλιο για τα οικονομικά στοιχεία και τα τεκταινόμενα στην Προοδευτική.

Υπενθυμίζεται πως στα τέλη Ιουνίου ο κ. Σπύρος Κούτλας είχε ζητήσει και εξασφάλισε την αναβολή της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων, ζητώντας από τη διοίκηση διευκρινίσεις και απαντήσεις σε σειρά ερωτήματα για την πορεία και τα σχέδια της εταιρίας. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι απαντήσεις που έλαβε δεν ξεκαθάρισαν την κατάσταση, με αποτέλεσμα η συνδρομή της Δικαιοσύνης να θεωρείται πλέον επιβεβλημένη.

Κ. Κούτλας: "Η εταιρία ορθοποδεί σιγά-σιγά"

Πάντως, από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Προοδευτικής υποστηρίζει πως σταδιακά η εταιρία ανακάμπτει, λόγω τόσο των υπεργολαβιών που έχει εξασφαλίσει (εκτέλεση εργασιών στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδας) όσο και των δικαστικών αποφάσεων για αποζημιώσεις (καζίνο Φλοίσβου, έργα Βουλγαρίας) που κέρδισε πρόσφατα.

Ο κ. Κώστας Κούτλας αναφέρει δε πως τα νέα δεδομένα έχουν μεταβάλει τη στάση των τραπεζών απέναντι στην εταιρία και ήδη συζητά μαζί τους την προοπτική χρηματοδότησης. Παράλληλα, όπως τονίζει ο ίδιος, βρίσκονται σε εξέλιξη και οι επαφές με ενδιαφερόμενους στρατηγικούς επενδυτές (μεταξύ αυτών και με την αυστριακή Alpine Bau) για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης.

[email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v