Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΚΛΜ: Ο Ι.Κλουκίνας αγοράζει απαίτηση της εταιρίας

Η Kλουκίνας - Λάππας Τεχνική και Εμπορική γνωστοποίησε ότι η οφειλή της Ekstasis Development προς την κατά 100% θυγατρική Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Α.Ε. ανερχόταν στις 16/7/2009 στο ποσό των 3.512 χιλ. ευρώ.

ΚΛΜ: Ο Ι.Κλουκίνας αγοράζει απαίτηση της εταιρίας
Η Kλουκίνας - Λάππας Τεχνική και Εμπορική γνωστοποίησε ότι η οφειλή της εταιρίας Ekstasis Development Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευών Αξιοποίησης Ακινήτων και Υπηρεσιών προς την κατά 100% θυγατρική Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Α.Ε. ανερχόταν στις 16/7/2009 στο ποσό των 3.512 χιλ. ευρώ.

Επίσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, υπάρχει η πληροφόρηση από την ίδια την οφειλέτρια ότι έχει υποβάλει αίτηση προκειμένου να ανοίξει η διαδικασία της συνδιαλλαγής κατά το άρθρο 99 του Ν. 3588/2007, αίτηση η οποία συζητήθηκε στις 6/7/2009 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και αναμένεται η έκδοση αποφάσεως.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύνων σύμβουλος τόσο της εταιρίας Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική και Εμπορική Ανώνυμος Εταιρία όσο και της Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία, κ. Ιωάννης Γεωργίου Κλουκίνας, πρότεινε όπως: (α) αγοράσει ο ίδιος προσωπικά (ο κ. Ιωάννης Γεωργίου Κλουκίνας) την απαίτηση της εταιρίας Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία κατά της εταιρίας Ekstasis Development και για ποσό μέχρι τα 3.000.000 ευρώ με την καταβολή από αυτόν τοις μετρητοίς ισόποσου τιμήματος προς την Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία και (β) όπως εκχωρηθεί, συνεπεία της ως άνω πώλησης απαίτησης και μετά την ολοκλήρωσή της το ισόποσο μέρος της απαίτησης της Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία κατά της Ekstasis Development στον ίδιο, ήτοι στον κ. Ιωάννη Γεωργίου Κλουκίνα.

Η ως άνω πρότασή του έγινε ομόφωνα δεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, αφού είναι προφανώς προς το συμφέρον των εταιριών Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική και Εμπορική Ανώνυμος Εταιρία  και Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία καθώς και των μετόχων τους, και αποφασίστηκε όπως συγκληθεί, με νεότερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία για την τήρηση των νόμιμων διαδικασιών και διατυπώσεων, που προβλέπονται από τον Ν. 2190/1920, ώστε να εγκριθούν οι σχετικές συμβάσεις πώλησης και εκχώρησης της απαίτησης που θα καταρτιστούν.

Οι επιπτώσεις στην κατά 100% θυγατρική εταιρία Κλουκίνας - Λάππας Τεχνική Ανώνυμος Εταιρία και κατ' επέκταση στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του ομίλου δεν θα είναι σημαντικές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v