Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Autohellas: Υπερδιπλασιασμός κερδών το εξάμηνο

Υπερδιπλασιασμό των κερδών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασε η Autohellas/Hertz το πρώτο εξάμηνο του 2009 καθώς τα κέρδη ανήλθαν στα 6,9 εκ. ευρώέναντι ευρώ 2,5 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Autohellas: Υπερδιπλασιασμός κερδών το εξάμηνο
Υπερδιπλασιασμό των κερδών μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας παρουσίασε η Autohellas/Hertz το πρώτο εξάμηνο του 2009 καθώς τα κέρδη ανήλθαν στα 6,9 εκ. ευρώ έναντι ευρώ 2,5 εκ. της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων διαμορφώθηκαν στα 37,6 εκ. ευρώ από  33,4 εκ. το εξάμηνο του 2008, αυξημένα κατά 12,6% με τον κύκλο εργασιών να βρίσκεται στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ευρώ 79,6 εκ. το 2009 από ευρώ 79,7 το 2008.

Κύριοι λόγοι της παραπάνω αύξησης ήταν η μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, η είσπραξη μερίσματος από τη συμμετοχή της εταιρείας στην Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε., αλλά και ο περιορισμός του συνόλου των εξόδων της εταιρείας.

Σε επίπεδο μητρικής, η Autohellas-Hertz παρουσίασε αύξηση κερδών μετά φόρων 79% φθάνοντας τα ευρώ 4,7 εκ. από ευρώ 2,6 εκ. την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με τα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων να διαμορφώνονται στα ευρώ 31,1 εκ.

Στην τρέχουσα περίοδο εφαρμόσθηκαν οι τροποποιήσεις των Δ.Λ.Π. σχετικά με την πώληση παγίων που κατέχονται αρχικά για ενοικίαση, με αποτέλεσμα τα σχετικά έσοδα να εμφανίζονται πλέον στον κύκλο εργασιών με αντίστοιχη επιβάρυνση του κόστους πωληθέντων. Συνέπεια της αλλαγής αυτής είναι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών να είναι αυξημένος κατά ευρώ 14,5 εκ. και ευρώ 15,9 εκ. το 2009 και 2008 αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή θέση του ομίλου μετά και την επιστροφή κεφαλαίου φθάνει πλέον τα ευρώ 114,5 εκ.

Η επιστροφή κεφαλαίου, η οποία αποφασίστηκε στην Ε.Γ.Σ. της εταιρείας τον Φεβρουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε τον Μάϊο, ήταν συνολικού ποσού ευρώ 47,3εκ. και ειδικότερα επιστράφηκαν μετρητά στους μετόχους 1,3ευρώ ανά μετοχή.

Τέλος, το μέρισμα που διανεμήθηκε για τη χρήση 2008, ήταν 0,12ευρώ ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v