Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ideal: Eργο για το Υπουργείο Παιδείας

Εργο υλοποίησης και παροχής υπηρεσιών Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού (PKI) στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης εκπαιδευτικού προσωπικού του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ανέλαβε η ADACOM, θυγατρική της Ideal.

Ideal: Eργο για το Υπουργείο Παιδείας
Εργο υλοποίησης και παροχής υπηρεσιών Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού (PKI) στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης εκπαιδευτικού προσωπικού της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, ανέλαβε η ADACOM, θυγατρική της Ideal για λογαριασμό του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (ΕΑ ΙΤΥ).

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το έργο περιλαμβάνει την δημιουργία Αρχής Πιστοποίησης για την έκδοση και τη διαχείριση του κύκλου ζωής ψηφιακών πιστοποιητικών, για την ασφαλή και ελεγχόμενη πρόσβαση των γραφείων και διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε διαδικτυακές εφαρμογές που αφορούν στην διαχείριση προσωπικού. Παράλληλα, το ίδιο πιστοποιητικό υποστηρίζει λειτουργία ψηφιακής υπογραφής εγγράφων, καθώς και κρυπτογράφησης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σημειώνεται, ότι η μετάβαση στο σύστημα της ADACOM ολοκληρώθηκε εντός μόλις 4 εργάσιμων ημερών σε αντικατάσταση προηγούμενης εφαρμογής Υποδομής Δημοσίου Κλειδιού.

Τα πλεονεκτήματα της λύσης είναι η ασφαλής ηλεκτρονική επικοινωνία μεταξύ των διευθύνσεων με το υπουργείο Παιδείας, η άμεση διεκπεραίωση των εργασιών, καθώς και η σημαντική μείωση κόστους που απορρέει από την βελτίωση της συνολικής απόδοσης του συστήματος σε σχέση με την χρήση δημόσιων δικτύων πληροφοριών.

”Η ερευνητική μονάδα 2 του ΕΑ ΙΤΥ χρησιμοποιεί τεχνολογίες αιχμής για την πιστοποίηση γνησιότητας λογισμικού και ασφαλούς πρόσβασης σε βάσεις δεδομένων μέσω διαδικτύου. Η υιοθέτηση της συγκεκριμένης λύσης αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την σύγκληση της κοινωνίας των πολιτών με την κοινωνία της Πληροφορίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης”, δήλωσε ο καθηγητής Δημήτρης Χριστοδουλάκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ερευνητικού Ακαδημαϊκού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών (EA ΙΤΥ).

Βάση για όλα τα παραπάνω αποτελεί το Κέντρο Πιστοποίησης της ADACOM, που χρησιμοποιεί την κορυφαία τεχνολογική πλατφόρμα PKI της VeriSign, η οποία κατέχει μερίδιο μεγαλύτερο από το 50% στην αγορά Ασφάλειας Δεδομένων παγκοσμίως. Η Υποδομή της ADACOM είναι σε θέση να καλύψει πλήρως τις ανάγκες του συνόλου του πληθυσμού της Βαλκανικής σε Ψηφιακά Πιστοποιητικά και Ηλεκτρονικές Υπογραφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v