Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προοδευτική: Νέα κόντρα Κώστα και Σπύρου Κούτλα

Σε κινήσεις τακτικής επιδίδονται πλέον τα αδέλφια και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Προοδευτική, Κ. και Σπ. Κούτλας με αποτέλεσμα η Γ.Σ. που θα αποφάσιζε την τριπλή AM της εισηγμένης να αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα.

  • του Φάνη Γαβρινιώτη
Προοδευτική: Νέα κόντρα Κώστα και Σπύρου Κούτλα
Σε κινήσεις τακτικής επιδίδονται πλέον τα αδέλφια και βασικοί μέτοχοι της εταιρίας Προοδευτική, κ. Κώστας και Σπύρος Κούτλας, με αποτέλεσμα η επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση που θα αποφάσιζε την τριπλή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης να αναβληθεί για την επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, η πλευρά του προέδρου κ. Κώστα Κούτλα, μέσω της offshore εταιρίας, Jessore Holding Company ζήτησε και την αναβολή της Γ.Σ. για τις 18 Αυγούστου προλαβαίνοντας ανάλογο αίτημα εκ μέρους του κ. Σπ. Κούτλα. Ο τελευταίος επιθυμούσε τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης καθώς και μια σειρά απαντήσεις σε ερωτήματα που έθεσε προς τη διοίκησης της Προοδευτικής, μετά την πάροδο ενός μήνα (στις 9 Σεπτεμβρίου).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία Jessore ζήτησε στην επικείμενη συνέλευση να δοθεί στους μετόχους λίστα με τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο κ. Σπ. Κούτλας εναντίον της εισηγμένης, καθώς επίσης και τις ενέργειες που έχει κάνει η Προοδευτική κατά του συγκεκριμένου μετόχου.

Όσον αφορά στον κ. Σπ. Κούτλα, αυτός ζητά από τη διοίκηση της εταιρίας να ενημερωθεί για το αν υφίστανται έγγραφες συμφωνίες μεταξύ των πιστωτών και της εισηγμένης για τη συμμετοχή τους στην επιχειρούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς επίσης και αν οι πιστωτές που συμμετείχαν στην προηγούμενη αύξηση (η οποία είχε καλυφθεί μερικώς) έχουν προβεί σε άρση των προσημειώσεων των ακινήτων της εισηγμένης.

Επίσης, ο κ. Σπ. Κούτλας θέτει ακόμη δέκα ερωτήματα, μεταξύ αυτών την ανάλυση του ποσού των 9,3 εκατ. ευρώ που οφείλει η Προοδευτική σε προμηθευτές, το πραγματικό ποσοστό συμμετοχής του κ. Κ. Κούτλα στην εταιρία αλλά και το αν υπάρχουν έγγραφες συμφωνίες μεταξύ μετόχων για συντονισμένες ενέργειες όσον αφορά στην άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου.

Η αναβολή της Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε σε κλίμα έντασης ανάμεσα στους κυρίους Κώστα και Σπύρο Κούτλα, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού για έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης την επόμενη Τρίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v