Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπουτάρης: Αύξηση 1,8% στις πωλήσεις στο 6μηνο

Από την εσωτερική αγορά, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 24% προήλθε η κατά 1,8% αύξηση το πρώτο εξάμηνο του έτους των πωλήσεων του ομίλου Μπουτάρη το πρώτο εξάμηνο του έτους. Εκτιμήσεις για βελτίωση μεγεθών το 2009.

Μπουτάρης: Αύξηση 1,8% στις πωλήσεις στο 6μηνο
Από την εσωτερική αγορά, καθώς οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 24% προήλθε η κατά 1,8% αύξηση το πρώτο εξάμηνο του έτους των πωλήσεων του ομίλου Μπουτάρη το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του ομίλου διαμορφώθηκαν σε 17,2 εκατ. ευρώ, τα ενοποιημένα αποτελέσματα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 1,524 εκατ. ευρώ έναντι 1,630 εκατ. ευρώ και τα καθαρά προ φόρων αποτελέσματα σε 477.000 ευρώ έναντι 227.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2008.

Για το δεύτερο εξάμηνο η διοίκηση του ομίλου εκτιμά ότι η υπάρχουσα πλέον οικονομική ύφεση στην Ελλάδα καθώς και η σχετικά μειωμένη τουριστική κίνηση προβλέπεται να επηρεάσουν αρνητικά τον κύκλο εργασιών. Λόγω αυτών των συνθηκών η νέα αναδιάρθρωση που αποφασίσθηκε για μεγάλη περικοπή δαπανών είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί εντός του 2009.

Παρόλα αυτά δεδομένου ότι το τελευταίο τρίμηνο του προηγούμενου έτους ήταν ιδιαίτερα κακό, εκτιμάται ότι τα τελικά αποτελέσματα και στον κύκλο εργασιών αλλά και στα αποτελέσματα προ φόρων θα είναι θετικά και καλύτερα από το 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v