Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

European Profiles: Πράσινο φως για ΝΕΧΑ

Το πράσινο φως για την είσοδό της στην ΝΕΧΑ, πήρε η European Profiles, από το Δ.Σ. του Χ.Α. Η εταιρία θα εκδώσει 733.500 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων 700.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και 33.500 με ιδιωτική τοποθέτηση.

European Profiles: Πράσινο φως για ΝΕΧΑ
Το Ενημερωτικό Δελτίο της European Profiles για την εισαγωγή των μετοχών της προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην συνεδρίαση της 12ης Μαίου.

Σύμφωνα με το εγκριθέν Ενημερωτικό Δελτίο θα πραγματοποιηθεί Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και εισαγωγή των μετοχών στη Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά (ΝΕ.Χ.Α.).

Η εταιρία για τον σκοπό αυτό θα εκδώσει και θα διαθέσει 733.500 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων 700.000 θα διατεθούν με δημόσια εγγραφή και 33.500 με ιδιωτική τοποθέτηση.

Η European Profiles, εταιρία μελετών και συμβούλων επιχειρήσεων, μέλος του ομίλου της εισηγμένης Quality & Reliability, είναι ιδιαίτερα γνωστή για τα επιτυχημένα έργα τεχνικής βοήθειας, που υλοποιεί στις χώρες των Βαλκανίων και της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η εταιρία διαθέτει δυο περιφερειακά γραφεία στην Ελλάδα – στην Πάτρα και την Κοζάνη- καθώς και γραφεία ή αντιπροσωπείες στην Μόσχα, Κίεβο, Σκόπια, Σόφια, Βαρσοβία, Τασκένδη, Μπρατισλάβα, Βουκουρέστι, Βίλνους, Τίρανα, Ερεβάν, Αλμάτα και Λευκωσία.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ανάπτυξη της εταιρίας παρουσιάζει εξαιρετική δυναμική. Ειδικότερα, την τριετία 2001-2003 υπερτριπλασιάστηκε ο κύκλος εργασιών από τα 2,425 εκατ. ευρώ στα 6,007 εκατ. ευρώ και σχεδόν τριπλασιάστηκαν τα κέρδη (από 485.000 ευρώ στα 1.259.000 ευρώ ), ενώ οι προβλέψεις για το 2004, που βασίζονται πλήρως σε ήδη υπογεγραμμένα συμβόλαια, ανεβάζουν τον κύκλο εργασιών στα 7,8 εκατ. ευρώ και τα κέρδη στο 1,8 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας, που έχει εγκριθεί από το Χρηματιστήριο, ανέρχεται στα 6,67 εκ. ευρώ. Από αυτά ποσοστό άνω του 60% προβλέπεται να αντληθεί από την εισαγωγή στην Νέα Χρηματιστηριακή αγορά (ΝΕ.Χ.Α.), ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από ίδια κεφάλαια και τραπεζικό δανεισμό.

Κύριος Ανάδοχος και Σύμβουλος Έκδοσης είναι η Π&Κ CAPITAL Α.Ε.Π.Ε.Υ, ενώ Ειδικός Διαπραγματευτής της εταιρείας είναι η Π&Κ Χρηματιστηριακή Α.Ε.Π.Ε.Υ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v