Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Minerva: Aύξηση τζίρου, πτώση κερδών το α’ 3μηνο

Με αύξηση 12,2% στο κύκλο εργασιών και μείωση 18,1% στα κέρδη προ φόρων, που αποδίδεται σε μείωση της παραγωγής λόγω των υψηλών αποθεμάτων έκλεισε το α’ τρίμηνο του 2004 για τη Minerva. Εκτιμήσεις για το σύνολο του τρέχοντος έτους.

Minerva:  Aύξηση τζίρου, πτώση κερδών το α’ 3μηνο
Αύξηση κατά 12,2% παρουσίασε το πρώτο τρίμηνο του 2004 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας Minerva, γεγονός που αποδίδεται στη σύνθεση των πωληθέντων προϊόντων, καθώς πωλήθηκαν προϊόντα υψηλότερης τιμής από εκείνα που πωλήθηκαν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εισηγμένης ανήλθε στα 5,17 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Ωστόσο, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των υψηλών αποθεμάτων που διέθετε η εταιρία και με στόχο τη μείωση τους, η διοίκηση της Minerva προχώρησε σε μείωση της παραγωγής με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους πωλήσεων κατά 21,3%, στα 3,3 εκατ. ευρώ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2004 από 2,7 εκατ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Αντίστοιχα το μικτό περιθώριο κέρδους περιορίστηκε στο 35,8% από 40,6% το πρώτο τρίμηνο του 2003.

Σημειώνεται στην ανακοίνωση, ότι οι παραπάνω συγκυριακοί λόγοι οδήγησαν στη μείωση των κερδών προ φόρων το πρώτο τρίμηνο του 2004 κατά 18,1%, στα 299 χιλ. ευρώ έναντι 365 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003, εξέλιξη που δεν θα επηρεάσει την προβλεπόμενη πορεία των αποτελεσμάτων της εταιρίας στο σύνολο του 2004.

Σημειώνεται ότι το Μάρτιο του 2004, η εταιρία εισήγαγε στην αγορά μία νέα σειρά εσωρούχων lingerie με το brand name LADY LINE, οι πωλήσεις της οποίας αναμένεται να καταγραφούν στα αποτελέσματα της από το επόμενο τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα, η νέα εταιρία, με την επωνυμία ΕΛΕΤΕΝ, που ίδρυσε η Minerva με τους Αφούς ΣΚΕΝΔΕΡΟΓΛΟΥ, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία της από τις 7 Μαΐου 2004 και η θετική επίδραση της στα ενοποιημένα αποτελέσματα της εισηγμένης, τόσο όσον αφορά τον κύκλο εργασιών όσο και τα καθαρά της κέρδη, αναμένεται να καταγραφεί στο τέλος του τρέχοντος έτους.

Στο μεταξύ, θετική κρίνεται η διατήρηση των εξόδων διάθεσης της εταιρίας στα περυσινά επίπεδα, σε 1 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς η υλοποίηση της επένδυσης των 915 χιλ. ευρώ, στη θυγατρική της Minerva στη Ρουμανία, MINCO ROMANIA S.R.L. Η συγκεκριμένη επένδυση, η οποία επιχορηγείται κατά 30% από το πρόγραμμα που ΕΣΟΑΒ, πρόκειται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 2005 και προβλέπει την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και στην ενίσχυση του μηχανολογικού εξοπλισμού της θυγατρικής, γεγονός που θα συμβάλει στην αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της.

Σύμφωνα με τις συντηρητικές εκτιμήσεις της διοίκησης, το 2004 ο κύκλος εργασιών της Minerva, θα σημειώσει αύξηση κατά 10% ενώ και η κερδοφορία αναμένεται να κυμανθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v