Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mevaco: Aύξηση σε όμιλο και μητρική το α’ τρίμηνο

Αύξηση μεγεθών σε όμιλο και μητρική παρουσίασε η Mevaco το α’ τρίμηνο του 2004. Τα κέρδη προ φόρων της μητρικής αυξήθηκαν κατά 31,5%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στις 358,6 χιλ. ευρώ, από 249,8 χιλ. ευρώ.

Mevaco: Aύξηση σε όμιλο και μητρική το α’ τρίμηνο
Με σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης κινήθηκαν τα οικονομικά στοιχεία της Mevaco τόσο σε εταιρικό όσο και σε ενοποιημένο επίπεδο, για την περίοδο 1/1-31/3/2004.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 32,7% και ανήλθε σε 2,50 εκατ. ευρώ έναντι 1,89 εκ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης, ενώ τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 31,5% και ανήλθαν στις 408,9 χιλιάδες ευρώ, από 310,8 χιλιάδες ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά οικονομικά στοιχεία και η υγιής οικονομική διάρθρωση, αποτυπώνουν την ανοδική πορεία της Mevaco.

Η Mevaco έχει ήδη αναλάβει σημαντικές υπεργολαβίες για το έτος 2004, συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής μεταλλικών τμημάτων της υποδομής του τραμ (στέγαστρα, καθίσματα, κιγκλιδώματα ασφαλείας κλπ.).

Παράλληλα, η Mevaco συνεχίζει και την επιθετική πολιτική στον τομέα των επενδύσεων για την αντιμετώπιση των συνεχώς αυξανόμενων απαιτήσεων της ελληνικής αγοράς αλλά και της εξαγωγικής της δραστηριότητας.

Το προβλεπόμενο ύψος επενδύσεων υπερβαίνει για το τρέχον έτος τα 1,2 εκ. ευρώ και αφορά κυρίως σε μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας τελευταίας γενιάς.

Όσο αφορά τα οικονομικά στοιχεία σε ενοποιημένη βάση, οι πωλήσεις του Ομίλου αυξήθηκαν κατά 10,8% και ανήλθαν στα 2,90 εκ. ευρώ, έναντι 2,61 εκ. ευρώ. Τέλος τα κέρδη προ φόρων και μετά την αφαίρεση δικαιωμάτων μειοψηφίας διαμορφώθηκαν στις 358,6 χιλιάδες ευρώ, από 249,8 χιλιάδες ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ συνεχίζεται η συστηματική προσπάθεια της διοίκησης για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση της παραγωγικής δραστηριότητας των θυγατρικών εταιριών που συμμετέχουν, αφετέρου για την διεύρυνση των παραγωγικών και εμπορικών δραστηριοτήτων τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v