Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λάμψα: Ζημίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο

Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο της Λάμψα καθώς η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 5,1 εκατ. ευρώ, EBITDA 0,11 εκατ. ευρώ και η ζημία της περιόδου ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου. Προβλέψεις για το 2004

Λάμψα: Ζημίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ στο α’ τρίμηνο
Ζημιογόνο ήταν το πρώτο τρίμηνο της Λάμψα καθώς η εταιρεία εμφάνισε κύκλο εργασιών 5,1 εκατ. ευρώ, EBITDA 0,11 εκατ. ευρώ και η ζημία της περιόδου ανήλθε σε 1,5 εκατ. ευρώ περίπου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, η ζημία αυτή οφείλεται αφενός μεν στο γεγονός ότι παραδοσιακά το α’ τρίμηνο είναι το ασθενέστερο από επιχειρησιακής πλευράς για το ξενοδοχείο, αφετέρου δε στις αυξημένες αποσβέσεις και τους τόκους δανείων, τα οποία δεν υφίσταντο στο αντίστοιχο α’ τρίμηνο του 2003.

Ακόμα, τονίζεται πως η Διοίκηση της Εταιρείας σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εταιρείας Starwood, που έχει την ευθύνη του management του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, αναμένει ότι το έτος 2004 μετά από πολλά έτη ζημιογόνων χρήσεων, θα είναι η πρώτη κερδοφόρος χρήση για την Εταιρεία Ελληνικών Ξενοδοχείων Λάμψα ΑΕ.

Σύμφωνα με την εταιρία, οι ανωτέρω προβλέψεις βασίζονται όχι μόνο στα αυξημένα έσοδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στην πορεία των κρατήσεις που έχει το ξενοδοχείο για το υπόλοιπο του έτους.

Διευκρινίζεται στην ανακοίνωση πως η κατά 60% μείωση των δανειακών υποχρεώσεων που επετεύχθη με την επιτυχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, θα έχει σαν πρόσθετη ωφέλεια και την ουσιώδη μείωση των αντίστοιχων χρηματοοικονομικών δαπανών.

Επίσης, σύμφωνα με τις προβλέψεις της διαχειρίστριας εταιρείας για το 2004 η εκτίμηση είναι ότι τα έσοδα του ξενοδοχείου θα ανέλθουν σε 34 εκατ. ευρώ, το EBITDA (κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων) σε 12,4 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων σε 5,6 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v